Komerční prezentace Aktual.: 19.10.2024 11:45

Bratislava – Na Slovensku napadl medvěd člověka, ten utrpěl zranění, pravděpodobně rukou a nohou a na místo byl vyslán záchranářský vrtulník. Informují o tom dnes slovenská média s odkazem na policii a záchranáře. Šelma se podle nich střetla v okrese Prievidza s postarším houbařem. Na místo směřuje zásahový tým, uvedla policie a vyzvala obyvatele, aby byli v regionu opatrní a procházku v lokalitě si raději rozmysleli.

„V lesním porostu mezi obcí Šútovce a Poruba v katastrálním území obce Kanianka došlo k napadnutí člověka medvědem hnědým,“ uvedla policie Trenčínského kraje na facebooku.

Operační středisko záchranné zdravotní služby na platformě napsalo, že vyslalo vrtulník i sanitku do oblasti Ploský Grúň k muži, kterého měl napadnout medvěd. „Podle dosavadních informací má mít zranění horních a dolních končetin a je při vědomí,“ uvedli záchranáři.

Podle serveru TV noviny se muž střetl s medvědicí, která u sebe měla dvě mláďata.

Na začátku října medvěd napadl houbaře v okrese Liptovský Mikuláš, pětapadesátiletý muž zraněním podlehl. Podle serveru deníku Sme to byl druhý takový případ v historii Slovenska, první se odehrál v roce 2021 ve stejné oblasti.

Poslanec vládní Slovenské národní strany (SNS) Rudolf Huliak následně navrhl odstřel asi 30 medvědů. Server Pravda dnes napsal, že není zcela jasné, zda se medvědi na Slovensku přemnožili a vzniká na toto téma nová studie.

Podíl.
Exit mobile version