Aktual.: 21.10.2024 19:20

Praha – Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí dnes informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Počátkem října Médea požádala soud o měsíční odklad prohlášení konkurzu. Chtěla tak získat čas na vypracování reorganizačního plánu. V žádosti, kterou městský soud zamítl minulý týden v pátek, firma uvedla, že její závazky po splatnosti dosahují téměř 937 milionů korun.

Soud o úpadku firmy rozhodl na základě návrhu, který podaly společnosti Tiscali Media a Iron Mountain Česká republika, vyplývá z dokumentu zveřejněném v Insolvenčním rejstříku. Věřitele Médei, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, soud vyzval, aby tak učinili. Zároveň na 20. ledna příštího roku nařídil jednání k přezkoumání přihlášených pohledávek.

O způsobu řešení úpadku mediální agentury pražský městský soud nerozhodl. Médea či věřitelé mohou podat návrh na povolení reorganizace ve lhůtě stanovené zákonem, upozornil server.

Ještě před deseti lety byla Médea s tržbami přes čtyři miliardy korun největší mediální agenturou, prodávající reklamní prostor v Česku. Za loňský rok podle vyjádření soudu vykázala tržby 104 milionů Kč, o rok dříve 769 milionů Kč.

Podíl.