Aktualizace: 25.06.2024 15:49

Dortmund – Kapitán Kylian Mbappé, který má zlomený nos, by měl v dnešním utkání proti Polsku nastoupit v základní sestavě francouzských fotbalistů. Uvedla to agentura AFP. Utkání mistrovství Evropy se hraje v Dortmundu od 18:00.

Pětadvacetiletý útočník, který krátce před šampionátem podepsal smlouvu s Realem Madrid, utrpěl zranění v úvodním duelu po srážce s ramenem rakouského obránce Kevina Dansa. Turnaj v Německu by měl dohrát ve speciální ochranné masce.

Ve druhém utkání proti Nizozemsku (0:0) zůstal pouze na lavičce. Trenér Didier Deschamps to po duelu vysvětlil tím, že vzhledem k vývoji zápasu nakonec neriskoval Mbappého nasazení, aby mu dal více času na zotavení. V pondělí pětapadesátiletý kouč na tiskové konferenci nechtěl prozradit, zda Mbappé proti Polsku bude v základu, nebo začne znovu na lavičce. Řekl však, že se Mbappého zranění lepší každým dnem a že si zvyká na masku.

Zápas s Nizozemskem byl šestým v řadě bez Mbappého v základní sestavě, který Francouzi nevyhráli. Žádný z hráčů „Les Bleus“ se navíc zatím na Euru nezapsal mezi střelce. Rakousko na úvod porazili 1:0 díky vlastní brance Maximiliana Wöbera.

Skupinu D zakončí vicemistři světa proti již vyřazenému Polsku. Francouzi jsou ve skupině druzí za Nizozemci, oba týmy mají jisté osmifinále.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.