Hasiči zasahují u požáru střešní konstrukce v areálu pekáren v centru Berouna. Evakuovali 54 lidí. Krátce po 19:00 vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř, na místě je nyní dvacet jednotek hasičů, pět z nich utrpělo lehká zranění. Škoda bude asi v desítkách milionů korun. Zásah, který komplikuje silnější vítr, zřejmě potrvá do ranních hodin, sdělil mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička. Před 22:00 hasiči na síti X oznámili, že se střecha pekáren zcela propadla.

Střecha několikapatrové budovy začala hořet krátce před šestou večer. Hasiči zasahují z výškové techniky. „Požár se daří dostat pod kontrolu, ale lokalizaci ještě nemáme,“ řekl Pěnička po půl deváté večer. Lokalizace znamená zamezení dalšímu šíření ohně.

Krátce před desátou pak hasiči uvedli, že po propadu střechy likvidují ohniska požáru. „Vypadá to, že se podaří uchránit administrativní část budovy. Zásah nám bohužel komplikuje nestabilita vnějšího pláště budovy směrem k výrobní části objektu,“ sdělili.

S plameny bojuje přes sto požárníků, pět z nich utrpělo zranění. Mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička ČTK řekl, že se jedná o lehčí zranění, jako třeba vymknutý kotník či pořezání. 

Na místo dorazila Chemická laboratoř Kamenice. „Nenaměřila žádné škodlivé látky v ovzduší, takže lidé z okolí nemuseli opouštět své domy a byty,“ informoval po desáté večer redaktor ČT Martin Donát. Hasiči doporučují obyvatelům Berouna nevětrat, situaci jim podle redaktora komplikuje silný vítr.

Přítomni jsou i vyšetřovatelé. Příčinu vzniku požáru ale stanoví až po jeho uhašení.

Podíl.
Exit mobile version