Komerční prezentace Aktual.: 3.10.2024 13:33

Praha – Na koncertu Marie Rottrové 22. prosince v pražské O2 areně zazní Vánoční mše, kterou složil její otec, skladatel, varhaník a sbormistr Vladimír Rotter. Vedle této dvacetiminutové skladby v provedení osmdesátičlenné Janáčkovy filharmonie Ostrava Rottrová zazpívá své hity i vánoční písně. Jako host se ve dvou duetech představí zpěvák Petr Němec, který s Rottrovou vystupoval ve skupině Flamingo. Rottrová to řekla v rozhovoru s ČTK.

„Chtěli jsme udělat vánoční koncert, kde se bude prezentovat i Vánoční mše mého tatínka a kromě mé kapely mě bude doprovázet Janáčkova filharmonie Ostrava. Budou mít s sebou i dětský a smíšený sbor. Je to půvabná záležitost, ke které přidám svůj vánoční koncert,“ uvedla zpěvačka.

Vánoční mši složil Rotter, když byl jeho dceři jeden rok. Skladbu poslouchala od dětství doma, na zkouškách chrámového sboru i o Vánocích v kostele. „Odjakživa byla nedílnou součástí vánočních svátků mé rodiny,“ podotkla Rottrová.

Vedle Vánoční mše a novějších písní Žaluzie a Pozhasínej se posluchači dočkají známých hitů Rottrové jako Lásko, voníš deštěm, Řeka lásky nebo Markétka. „Zazpívám známé věci, když jdu sama na koncert, byla bych zklamaná, kdybych neslyšela své oblíbené písně. I když jsme v programu některé skladby museli oželet,“ řekla zpěvačka.

Poslední studiové album Stopy vydala Rottrová v roce 2009. „Nespěchám a nemám nějak chuť zpívat nové písničky, ale nejsem rozhodnutá, nějaké nabídky jsou. Jenže mám v repertoáru tolik písní, které nikdo nezná, že pořád mám odkud brát,“ konstatovala.

Do O2 areny se Rottrová vrátí po roce. Loni v prosinci tam nabídla program s podtitulem Jedno velké děkuji, který sváděl k domněnkám, že jde o její rozloučení s posluchači. Zpěvačka to však vyvrátila. „Poděkovat je normální. Vůbec jsme nepřemýšlela o tom, že bych už nezpívala,“ prohlásila.

Rottrová, která letos 13. listopadu oslaví 83. narozeniny, v roce 2011 oznámila, že přestane koncertovat. Nakonec však o dva roky později nečekaně připravila šest vánočních koncertů a postupně absolvovala další. Zpěvačka, která za svoji kariéru nazpívala přes 600 písniček, byla v roce 2011 Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy.

Podíl.
Exit mobile version