Komerční prezentace Aktual.: 11.09.2024 20:20

Valencie – Čeští tenisté v úvodním utkání skupinové fáze Davisova poháru se Španělskem prohráli a zkomplikovali si boj o postup do čtvrtfinále. Tomáš Macháč vzdal duel týmových jedniček s Carlosem Alcarazem za stavu 7:6, 1:6 kvůli křeči v noze. Tým kapitána Jaroslava Navrátila prohrává s domácím výběrem před čtyřhrou 0:2.

V úvodním singlu ve Valencii Jiří Lehečka podlehl Robertu Bautistovi 6:7 a 4:6. Do závěrečné čtyřhry Navrátil nahlásil Jakuba Menšíka a Adama Pavláska. Španělé by měli hrát s Alcarazem a Marcelem Granollersem. Složení párů se ale může změnit.

Vedle Česka a Španělska usilují ve skupině B o jedno ze dvou postupových míst také Australané a Francouzi. Úterní vzájemný duel vyhrála Austrálie 2:1.

Dvaadvacetiletý Lehečka ztratil duel s 62. hráčem světa Bautistou za hodinu a 50 minut. O čtrnáct let staršímu soupeři podlehl i potřetí. Sice ho přehrál na vítězné míče 29:12, doplatil ale na 27 nevynucených chyb. Nepomohlo mu ani 10 es.

„Jeho hra byla celkově strašně nepříjemná. Připravil se na to, co chtěl hrát velice dobře. Nutilo mě to hledat svůj komfortní tenis. Nutilo mě to dělat hodně vynucených chyb, což mě mrzí,“ řekl Lehečka České televizi. „Věděl jsem, že on je jedním ze Španělů, kterým tento povrch nesmírně sedí. Má rád, když míček moc nevyskočí. Dostával mě do pozice, že jsem nemohl moc útočit z vysokých míčů, na což jsem zvyklý. Znamenalo to, že jsem dělal moc chyb. Nemám se na co vymlouvat, dnes jsem byl horší,“ doplnil.

Rodák z Mladé Boleslavi neudržel v prvním setu vedení 2:0. V tie-breaku ztratil prvních šest míčků a prohrál 1:7. Ve druhé sadě Lehečka zaostával už 2:5. Přestože odvrátil v osmé hře mečbol a snížil, za stavu 4:5 si Bautista při vlastním podání vypracoval další dvě šance zápas ukončit. Druhou využil.

Po utkání Macháče s Alcarazem přijde na řadu čtyřhra. Do ní kapitán Jaroslav Navrátil zatím nahlásil dvojici Jakub Menšík, Adam Pavlásek, za Španělsko by měli hrát Alcaraz a Marcel Granollers.

Ve skupině B usilují o postup také Australané a Francouzi. Úterní vzájemný duel vyhrála Austrálie 2:1. Do listopadové vyřazovací fáze postoupí ze čtyřčlenné skupiny dva nejlepší.

Tenisový Davisův pohár – skupina B ve Valencii:

Španělsko – Česko 2:0

Bautista – Lehečka 7:6 (7:1), 6:4, Alcaraz – Macháč 6:7 (3:7), 6:1, skreč.

Podíl.
Exit mobile version