Aktual.: 20.10.2024 19:08

Liberec – Hokejisté Liberce porazili ve 13. kole extraligy doma České Budějovice 2:1. Bílí Tygři tak přerušili sérii čtyř porážek, které utrpěli při šňůře venkovních duelů, a na domácí led se vrátili vítězně. Naopak Motor nedokázal ani v šestém vystoupení venku v sezoně bodovat. V 51. minutě rozhodl útočník Michal Bulíř.

Liberec začal utkání aktivněji a hned od úvodní minuty se nastěhoval před Kloučka. Ten si ale se střelami Flynna a Musila poradil. První přesilovou hru v zápase si zahráli domácí a dokázali ji proměnit ve vedoucí gól. Skóre otevřel přesnou ranou k tyči obránce Ivan.

V polovině první třetiny mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Lantoši, Kloučka však ani nadvakrát nepřekonal. Na opačné straně zase prověřil Kváču Valský, také liberecký brankář byl připraven. Následně měli Bílí Tygři k dispozici další početní výhodu, šanci Flynna ale Klouček chytil.

V úvodu druhé třetiny zahrozil Faško-Rudáš, Klouček ale dobře zasáhl. Na druhé straně po rychlém kontru zase prověřil Kváču Beránek. V polovině utkání mohl vyrovnat Olesen, Kváča ale svůj tým podržel.

Poté hrál Motor přesilovou hru a stejně jako Liberečtí ji dokázal využít. Gulaš nabil na modrou čáru Štencelovi a ten dělovkou pod horní tyč vyrovnal. Bílým Tygrům mohl rychle vrátit vedení Musil, z dobré pozice mezi kruhy ale těsně minul Kloučkovu klec.

Na začátku třetí části se na Kloučka řítil osamocený Lantoši, českobudějovický brankář ale skvěle zasáhl. Jihočechy mohl vzápětí poslat do vedení Olesen, také Kváča se ale vyznamenal. Liberecký brankář si poté poradil také se samostatným únikem Valského.

V 51. minutě tak udeřili domácí. Flynn z rohu nastřelil kotouč do brankoviště a puk se od Bulířovy nohy odrazil až do sítě. Regulérnost gólu ještě muselo potvrdit video a Severočeši znovu vedli. O chvíli později mohl domácím z rychlého brejku dodat klid Flynn, tváří v tvář Kloučkovi ale neuspěl. V závěru tak ještě sáhly České Budějovice ke hře bez brankáře, vyrovnat už ale nedokázaly.

Hlasy trenérů po utkání:

Boris Žabka (Liberec): „V zápase bylo vidět, že se oba týmy nacházejí dole v tabulce. Byla tam z naší strany extrémní snaha utkání vyhrát. Zápas byl hodně vyrovnaný a bojovný. Cítili jsme podporu od fanoušků, nakonec se k nám přiklonilo štěstí a zápas jsme strhli na svou stranu. Potřebujeme se od něho odrazit a pokračovat na vítězné vlně.“

Jiří Hanzlík (České Budějovice): „Utkání bylo vyrovnané, chvíli jsme měli více ze hry my, chvíli domácí. Máme obrovský problém v ofenzívě, sedmý osmý zápas jsme dali jeden nebo dokonce žádný gól. Špatná čísla máme také na vhazováních a obecně nám schází ofenzívní kvalita. Myslím, že to už souvisí s psychickou. Hráči nezrealizují ani jednoduché věci.“

Bílí Tygři Liberec – Banes Motor České Budějovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. M. Ivan (J. Vlach, Faško-Rudáš), 51. Bulíř (Flynn) – 32. Štencel (Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 5296.

Sestavy:

Liberec: Kváča – Budík, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, T. Galvas, Derner, R. Petrovický – Faško-Rudáš, A. Musil, Zachar – Lantoši, Bulíř, Flynn – Kelly Klíma, Jansa, Ryšavý – Thomas, J. Vlach, Petrovský. Trenér: Pešán.

České Budějovice: Klouček – Vráblík, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Reilly, Pýcha – Gulaš, Kondelík, N. Olesen – M. Beránek, F. Přikryl, Kubík – Valský, M. Toman, Kašlík – Hoch, Pech, O. Kovařčík – Koláček. Trenér: Čihák.

Podíl.