Komerční prezentace Aktual.: 4.10.2024 19:39

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Hokejisté Třince porazili v 8. kole extraligy liberecké Bílé Tygry 6:3. Výhra domácích se však nerodila snadno. Třinec sice vedl po dvou třetinách už 3:0, ale Severočeši dokázali ve třetí části srovnat. V 57. minutě vstřelil vítěznou branku Ocelářů obránce Tomáš Kundrátek, úřadující mistr poté přidal dva góly při power play soupeře.

Domácí se dostali do první velké šance už ve 2. minutě. Po přihrávce Daňa se na ose kluziště v útočném pásmu krásnou kličkou uvolnil Kundrátek, ale jeho pokus skončil na horní tyči. Branková konstrukce poté pomohla Královi i při střele Kurovského.

Hra se poté trochu uklidnila, dominovaly především pozorné obrany. Změnit opatrnou pasáž zápasu mohla zlomit přesilovka po faulu Faško-Rudáše, ale domácí v nabídnuté početní výhodě nic kloudného nevymysleli.

Do druhé třetiny vstoupili Oceláři s další přesilovou hrou, kterou již využili. Teplého střelu dorazil pohotově v předbankovém prostoru Addamo. Zvýšit mohl Kurovský, do jeho kličky na brankovišti však vložil hůl liberecký obránce.

Domácí celek měl i nadále podstatně vice ze hry. Největší šanci hostů měl v 29. minutě Thomas, ale Kacetl ho z bezprostřední blízkosti vychytal. Třinečtí byli aktivnější a ve 35. minutě přidali další gól. Prosadil se osamocený Sikora, jenž krátkou kličkou pod betony Krále zvýšil na 2:0. O 94 sekund později to bylo již 3:0, když Hudáček nachytal Krále nahozením z rohu kluziště.

Bílí Tygři však vzápětí rychle snížili, z brejku se prosadil kapitán Filippi a připsal si premiérový gól v sezoně. Ofenzívní festival ve Werk aréně pokračoval nadále. Po střele Marinčina zvonila za libereckým brankářem už potřetí tyč.

V úvodu třetí části nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté zápas zdramatizovali. Pak se ale prosadil Vlach a následně v přesilové hře podruhé v zápase Fillipi. Oceláři si však vzali v 57. minutě vedení zpět. Zavřeli soupeře v útočném pásmu a Kundrátek dělovkou překonal Krále počtvrté. Hosté to v závěru zkusili ještě bez brankáře, ale Daňo a Hrehorčák pečetili triumf domácího celku.

HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 6:3 (0:0, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 22. Addamo (Teplý, Kundrátek), 35. Sikora (Teplý, Kundrátek), 36. L. Hudáček (Daňo), 57. Kundrátek (Kurovský), 59. Daňo (Cienciala), 60. Hrehorčák (Adámek, Dravecký) – 37. Filippi (Faško-Rudáš, Ivan), 47. J. Vlach (A. Musil), 49. Filippi (Lantoši, Melancon). Rozhodčí: Šír, Cabák – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4705.

Sestavy:

Třinec: Kacetl – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek – Daňo, Nestrašil, L. Hudáček – Cienciala, P. Vrána, Kurovský – Teplý, M. Roman, Addamo – Dravecký, Čacho, Hrehorčák – Sikora. Trenér: Moták.

Liberec: D. Král – T. Galvas, Ivan, Melancon, Aubrecht, Krutil, Derner, Petrovický – Faško-Rudáš, Filippi , Lantoši – Thomas, Bulíř, Flynn – Kelly Klíma, A. Musil, Ryšavý – Zachar, J. Vlach, Petrovský – Jansa. Trenér: Pešán.

Podíl.
Exit mobile version