Aktual.: 29.09.2024 19:15

Liberec – Hokejisté Kladna zvítězili v 6. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 po samostatných nájezdech. Rytíři tak odčinili páteční porážku 2:4 z Hradce Králové. Naopak Bílí Tygři prohráli potřetí za sebou a na domácím ledě se ani na čtvrtý pokus nedočkali vítězství.

Kladenští měli výborný vstup do utkání, po deseti minutách hry a gólech Ticháčka a Tralmakse vedli 2:0. Za domácí ještě v první třetině snížil Ivan a v závěrečné power play vyrovnal Lantoši. O bodu navíc pro Středočechy rozhodl v samostatných nájezdech Pietroniro.

Utkání začalo opatrně a hrálo se především ve středním pásmu. První větší šanci měl liberecký Jansa, ale Lukeše nepřekonal. V 8. minutě šli Rytíři do vedení. Ticháček využil chybného střídání domácích, najel si až před Kváču a nadvakrát přehodil puk přes jeho beton.

Bílí Tygři mohli odpovědět v následné přesilovce, do úniku jim ale pláchl Straka, při zakončení ho fauloval Faško-Rudáš a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Tralmaks a suverénně Kváču prostřelil.

Poté se ke slovu dostali také domácí, kteří v 16. minutě zásluhou Ivanovy šikovné teče snížili. Hned vzápětí mohl vyrovnat Filippi, jeho tvrdou ránu bez přípravy ale zastavila horní tyč.

Na začátku druhé části hráli Severočeši v početní výhodě a ve slibné pozici se ocitl Lantoši, Lukeš ale zasáhl. Vzápětí měl vyrovnání na holi Faško-Rudáš, avšak kladenský brankář svůj tým opět podržel. Na opačné straně zahrozil z bezprostřední blízkosti Jágr, také Kváča byl na místě.

Liberečtí poté převzali iniciativu, v závěru druhé dvacetiminutovky hráli další přesilovku a v gólové šanci se objevil navrátilec do sestavy Bulíř, minul však poloodkrytou branku. Po něm ještě ostře pálil Flynn a za Lukešem se podruhé v zápase rozezvučela branková konstrukce.

Přesilovou hru si zahráli v úvodu třetího dějství také Rytíři, domácí se ubránili. Kladnu mohl vrátit dvoubrankové vedení Pytlík, Kváča ale jeho pokus s obtížemi zkrotil.

Bílí Tygři se museli s přibývajícím časem tlačit stále více dopředu a Středočeši vyráželi do rychlých protiútoků. Dvě minuty před sirénou sáhl liberecký trenér Pešán ke hře bez brankáře a tento tah mu vyšel. Lantošiho gól na 2:2 poslal zápas do prodloužení.

V nastavení měli častěji puk na hokejkách domácí hráči a rozhodnout mohl po individuální akci Klíma, Lukeše však nepřekonal. Vítěze tak musely určit samostatné nájezdy, v nichž byl jediným úspěšným střelcem kladenský obránce Pietroniro.

Bílí Tygři Liberec – Rytíři Kladno 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. M. Ivan (A. Musil, Melancon), 58. Lantoši (A. Musil, M. Ivan) – 8. Ticháček, 10. Tralmaks z trest. střílení, rozhodující sam. nájezd Pietroniro. Rozhodčí: Ondráček, Šindel – Hynek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6196.

Sestavy:

Liberec: Kváča – Budík, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, Petrovický, Derner, Krutil – Lantoši, Filippi, Ryšavý – Faško-Rudáš, Bulíř, Flynn – Thomas, A. Musil, Zachar – Kelly Klíma, Jansa, Petrovský. Trenér: Pešán.

Kladno: Š. Lukeš – Mendel, Ticháček, Šenkeřík, Pietroniro, Hanousek, Nemčík, R. Jeřábek – M. Procházka, Hults, Tralmaks – Jarůšek, Melka, Smoleňák – Jágr, Filip, Pytlík – J. Strnad, O. Bláha, S. Redlich – P. Straka. Trenér: Čermák.

Podíl.