Komerční prezentace Aktual.: 30.09.2024 10:13

Praha – Fotbalová Liga mistrů v úterý nabídne úvodních devět zápasů druhého kola ligové fáze. Leverkusen s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem a brankářem Matějem Kovářem nastoupí doma proti AC Milán. Slovan Bratislava, v jehož kádru je český obránce Jurij Medveděv, přivítá Manchester City. Pražská Sparta se pokusí ve Stuttgartu navázat na vítězství nad Salcburkem.

Leverkusen v sobotu po třech soutěžních utkáních nezvítězil, remízu 1:1 v ligovém šlágru na hřišti Bayernu Mnichov ale bral kouč Xabi Alonso pozitivně. „Je to důležitý bod, ke kterému nás dovedla disciplína a zápal. Na druhou stranu bych si představoval, že budeme silnější na míči. Snad se ke své hře vrátíme doma proti AC Milán,“ uvedl španělský trenér, jehož svěřenci zdolali před dvěma týdny 4:0 Feyenoord.

„Rossoneri“ na rozdíl do svého soupeře zahájili Ligu mistrů porážkou, doma podlehli 1:3 Liverpoolu. Následně ale zdolali v lize v derby Inter i Lecce. „Pořád se učíme nový styl hry, máme co zlepšovat,“ podotkl trenér Paulo Fonseca, který převzal tým před sezonou. „Začátek Ligy mistrů máme opravdu těžký. Nejdřív Liverpool a teď Leverkusen, který je možná ještě lepší než minulou sezonu,“ řekl portugalský kouč.

Dá se očekávat, že Schick s Kovářem začnou zápas opět jen mezi náhradníky. Blíž k základní sestavě by mohl mít Medveděv, který odehrál dva poslední zápasy Slovanu. Bratislavský celek na úvod utrpěl debakl 1:5 na hřišti Celticu a nyní ho čeká domácí premiéra v milionářské soutěži proti vítězi z roku 2023. Manchester City v sezoně neprohrál, z posledních čtyř soutěžních duelů ale třikrát remizoval – naposledy 1:1 v Newcastlu. Kouč Pep Guardiola se musí do konce ročníku obejít bez zraněného klíčového záložníka Rodriho a mimo hru je i špílmachr Kevin De Bruyne.

„City je obrovský favorit soutěže, společně s Realem Madrid nebo Bayernem. Jejich kvalita je jinde a není jednoduché se na ně připravit, mají hodně možností. Spokojený budu jen tehdy, když nám lidé po zápase zatleskají,“ řekl trenér Slovanu Vladimír Weiss.

Šlágr úterního programu se odehraje v Londýně na stadionu Emirates, kde Arsenal přivítá Paris St. Germain. Oba týmy postupují sezonou bez porážky, Pařížané ale mají lepší výchozí pozici v tabulce Ligy mistrů, protože na úvod udolali 1:0 Gironu. „Kanonýři“ hráli bez gólů v Bergamu. „Arsenal je jedním z nejlepších týmů v soutěži, takové zápasy ale máme rádi. Budeme na ně připravení,“ ujistil trenér francouzského mistra Luis Enrique.

Kromě Leverkusenu a Manchesteru City se v úterý představí další dvě mužstva, která se v průběhu ligové fáze střetnou se Spartou. Brest hraje v Salcburku a Inter Milán přivítá Crvenu zvezdu Bělehrad.

Liga mistrů se v této sezoně hraje v novém formátu. Tradičních osm čtyřčlenných skupin nahradila ligová fáze, v níž všech 36 týmů tvoří jednu tabulku. Každé mužstvo odehraje čtyři zápasy doma i venku, dohromady proti osmi různým soupeřům. Prvních osm celků postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká první kolo play off.

Úterní program:

18:45 Salcburk – Brest, Stuttgart – Sparta Praha,

21:00 Arsenal – Paris St. Germain, Slovan Bratislava (Medveděv) – Manchester City, Barcelona – Young Boys Bern, Dortmund – Celtic, Inter Milán – Crvena zvezda Bělehrad, Leverkusen (Kovář, Schick) – AC Milán, PSV Eindhoven – Sporting Lisabon.

Podíl.
Exit mobile version