Komerční prezentace Aktual.: 11.09.2024 18:45

Valencie – Čeští tenisté prohrávají po úvodním utkání skupinové fáze Davisova poháru s domácím Španělskem 0:1. Jiří Lehečka nestačil ve Valencii na Roberta Bautistu, jemuž podlehl 6:7, 4:6. Udržet české šance na vítězství se snaží Tomáš Macháč, který v souboji týmových jedniček hraje se světovou trojkou a čtyřnásobným grandslamovým vítězem Carlosem Alcarazem.

Dvaadvacetiletý Lehečka ztratil duel s 62. hráčem světa Bautistou za hodinu a 50 minut. O čtrnáct let staršímu soupeři podlehl i potřetí. Sice ho přehrál na vítězné míče 29:12, doplatil ale na 27 nevynucených chyb. Nepomohlo mu ani 10 es.

Rodák z Mladé Boleslavi neudržel v prvním setu vedení 2:0. V tie-breaku ztratil prvních šest míčků a prohrál 1:7. Ve druhé sadě Lehečka zaostával už 2:5. Přestože odvrátil v osmé hře mečbol a snížil, za stavu 4:5 si Bautista při vlastním podání vypracoval další dvě šance zápas ukončit. Druhou využil.

Po utkání Macháče s Alcarazem přijde na řadu čtyřhra. Do ní kapitán Jaroslav Navrátil zatím nahlásil dvojici Jakub Menšík, Adam Pavlásek, za Španělsko by měli hrát Alcaraz a Marcel Granollers.

Ve skupině B usilují o postup také Australané a Francouzi. Úterní vzájemný duel vyhrála Austrálie 2:1. Do listopadové vyřazovací fáze postoupí ze čtyřčlenné skupiny dva nejlepší.

Tenisový Davisův pohár – skupina B ve Valencii:

Španělsko – Česko 1:0

Bautista – Lehečka 7:6 (7:1), 6:4.
 

Podíl.
Exit mobile version