Aktualizace: 27.01.2024 10:55

Cortina d’Ampezzo (Itálie) – Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká na rozdíl od pátku nastoupila do sjezdu Světového poháru v Cortině d’Ampezzo, ale závod pro ni rychle skončil. Kvůli chybě vypadla po necelé půlminutě jízdy. Nespadla a volně sjela zbytek trati, na které se za dva roky bude závodit o olympijské medaile.

Ledecká, která po středečním oficiálním tréninku sjezdu odjela do Innsbrucku na vyšetření plic, nejdříve plánovala vynechat i dnešní závod. Pak se ale její zdravotní stav zlepšil a nakonec se s číslem 1 na start postavila. Podobně jako v prosincovém superobřím slalomu ve Val d’Isere však vypadla po několika brankách.

Na rozdíl od řady soupeřek, které měly problémy v pátečním závodě, vyvázla nezraněna. V pátek měla těžký pád mimo jiné vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová, která si pochroumala koleno. Následná vyšetření v nemocnici ukázala, že její přední zkřížený vaz i postranní vazy vydržely, ale minimálně nejbližší závody vynechá. Američanka oznámila, že už se neobjeví na trati v Cortině ani v úterním obřím slalomu na Kronplatzu.

Dnes se startovním číslem tři po skoku spadla další Američanka Isabella Wrightová a rovněž se zranila. Z trati ji přepravil vrtulník.

Ledecká se v této sezoně vrátila do lyžařského Světového poháru poté, co minulý ročník ztratila kvůli léčbě zlomené klíční kosti. Jejím nejlepším výsledkem na lyžích je zatím 11. příčka ze superobřího slalomu v Zauchensee 14. ledna. V Cortině ještě může závodit v nedělním superobřím slalomu.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.