Aktual.: 18.10.2024 07:19

New York – Český hokejový útočník Jiří Kulich svým prvním gólem v NHL neodvrátil prohru Buffala 4:6 v Columbusu. Filip Chytil asistoval u výhry New York Rangers 5:2 v Detroitu. Souboj českých brankářů v duelu Chicago – San Jose ovládl Petr Mrázek a dařilo se i dalšímu českému gólmanovi Davidu Rittichovi, který vychytal výhru Los Angeles 4:1 v Montrealu.

Kulich se prosadil ve 38. minutě, kdy tečoval střelu Dylana Cozense od modré čáry a snížil na 2:3. Nastartoval tak bláznivou koncovku druhé třetiny. Na jeho trefu po půl minutě odpověděl Mathieu Oliver, v čase 39:36 ale Sabres vrátil na rozdíl jediného gólu Owen Power.

Dvougólový náskok Blue Jackets vrátil hned po 15 vteřinách třetí třetiny Zach Aston-Reese a jeho zásah se nakonec ukázal jako vítězný. Buffalo prohrálo pátý z šesti zápasů a se třemi body je na 14. místě Východní konference.

Chytil pár minut po polovině zápasu připravil Victoru Mancinimu pátý gól Rangers v zápase a bodoval podruhé v sezoně. Newyorský celek porazil trápící se Detroit 5:2 a bodoval i ve čtvrtém zápase sezony.

Mrázek naskočil do čtvrtého zápasu v ročníku a potřetí dostal svou úspěšnost zákroků přes 90 procent. Proti San Jose zlikvidoval dvacet z 22 střeleckých pokusů a pomohl k výhře 4:2. Vítek Vaněček v brance Sharks obdržel čtyři góly z 27 střel a úspěšnost zákroků měl lehce přes 85 procent.

Rittich skvěle zareagoval na nevydařený zápas v Torontu, kde inkasoval čtyři branky během 30 minut, a 26 zákroky vychytal výhru Los Angeles 4:1 v Montrealu. Kings i díky příspěvku českého gólmana vyhráli podruhé v sezoně.

NHL:

Montreal – Los Angeles 1:4, Ottawa – New Jersey 1:3, Detroit – New York Rangers 2:5, Tampa Bay – Vegas 4:3, Florida – Vancouver 2:3 v prodl., Washington – Dallas 3:2, Columbus – Buffalo 6:4, St. Louis – New York Islanders 1:0 v prodl., Nashville – Edmonton 2:4, Chicago – San Jose 4:2, Seattle – Philadelphia 6:4.

Podíl.