Komerční prezentace Aktual.: 22.10.2024 12:04

Dubí (Teplicko) – Krajští kriminalisté z Ústeckého kraje od dnešního časného rána zasahují v Dubí na Teplicku kvůli drogám. Zadrželi 18 osob včetně jedné z Českolipska. Informovali o tom na síti X. Další podrobnosti k případu policie nesdělila.

Mluvčí krajské policie Kamil Marek ČTK řekl, že na zásahu se podílí členové TOXI týmu, bližší podrobnosti sdělí nejspíš ve středu..

Dopravní omezení po dobu zásahu platila v ulicích Ruská, Střední, Mírová. „Lidé museli po objížďkách, ale už je to průjezdné, jinak žádné omezení pro nás zásah neznamenal,“ řekl ČTK ve 14:00 starosta Dubí Jiří Kašpar (PRO Dubí). Podle něj policie zasahovala ve 12 nemovitostech.

S kriminalitou a zejména prostitucí bylo spojováno příhraniční město Dubí v 90. letech minulého století. „Mnohonásobně se to oproti té době zlepšilo. Tehdy byl každý druhý dům od Pozorky (městská čtvrť) po Cínovec nevěstinec,“ uvedl starosta. O tom, že se nyní drogy ve městě vyrábí, se podle něj vědělo. „Městská policie dlouhodobě spolupracovala se státní policií i Národní protidrogovou centrálou, teď to přináší ovoce,“ uvedl Kašpar. Osmitisícové město pravidelně investuje do kamerového sytému. V Dubí, které má 8000 obyvatel, je 65 kamer, které mají noční vidění a dokážou rozpoznat registrační značky. Právě záznamy z nich jsou podle starosty cenným zdrojem informací pro policii.

V Ústeckém kraji od roku 2014 funguje tzv. TOXI tým. Napříč všemi sedmi územními odbory se denně několik desítek policistů zabývá potíráním drogové trestné činnosti. V Ústeckém kraji zemře každoročně několik lidí na následky užívání drog. Loni jich bylo 16.

Podíl.
Exit mobile version