Komerční prezentace Aktual.: 7.10.2024 13:31

Ostrava/Praha – Kriminalisté dnes zasahují na úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. Miroslava Chlebounová z kanceláře hejtmana ČTK sdělila, že hejtmanství orgánům činným v trestním řízení poskytlo maximální součinnost. Čeho se zásah týká ani další informace k zásahu, neuvedla. Podle informací ČTK se zásah týká mimo jiné dopravních zakázek. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej na dotaz ČTK zásah potvrdil. Dozor podle něj vykonává Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO).

„Mohu uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Dozor vykonává Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO). Více informací zatím poskytovat nebudeme,“ odpověděl ČTK Ibehej na dotaz, zda může potvrdit informaci ČTK o dnešním policejním zásahu na Krajském úřadě v Ostravě.

Kolem poledne byl nicméně před budovou krajského úřadu klid, přítomnosti kriminalistů nic nenasvědčovalo, uvedl zpravodaj ČTK.

Úřad evropského veřejného žalobce má dozor také nad kauzou, která se týká Krajské zdravotní, jež zřizuje a řídí sedm nemocnic v Ústeckém kraji. Letos v druhé polovině února policie zasahovala v sídlech krajských nemocnic a následně začala stíhat deset lidí. Mezi obviněnými jsou podle evropského veřejného žalobce kromě tehdejších ředitelů Krajské zdravotní a jihlavské nemocnice například šéfové dodavatelů zdravotnické techniky. Pověřený žalobce EPPO má nad kauzou dozor, protože část vybavení z dotčených zakázek byla spolufinancována z evropských fondů.

Podíl.
Exit mobile version