Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 16:56

Seu d’Urgell (Španělsko) – Kajakáři Jakub Krejčí a Vít Přindiš přišli o šanci na celkový triumf ve Světovém poháru ve vodním slalomu. V závěrečném závodě v Seu d’Urgell vypadli v semifinále, zatímco francouzský lídr průběžného pořadí Anatole Delassus finále pojede. Z českých reprezentantů se do finálové desítky dostal jen olympijský vítěz z Tokia Jiří Prskavec, který v semifinále obsadil třetí příčku.

Krejčí byl před vyvrcholením seriálu v dějišti OH 1992, kde se rozdělují dvojnásobné body, průběžně druhý. V semifinále ale po dvou trestných sekundách obsadil dvanáctou příčku se ztrátou 63 setin na postup. Přindiš, jemuž patřila v celkové klasifikaci třetí příčka, rovněž dostal dvousekundovou penalizaci a zařadil se na osmnáctou příčku.

Začalo finále kajakářek, do kterého se z českých slalomářek dostala jen Gabriela Satková, pro kterou je hlavní disciplínou kánoe. V semifinále jí k tomu stačil sedmý čas. První pod čarou skončila olympionička Antonie Galušková, již od finále dělila zhruba čtvrtsekunda. Kateřina Beková byla v semifinále třináctá.

kab maz

Podíl.
Exit mobile version