Aktualizace: 10.02.2024 18:49

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Z českých biatlonistů si ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě vedl nejlépe devatenáctý Michal Krčmář. Kompletní stupně vítězů stejně jako před rokem v Oberhofu obsadili Norové. Ve Vysočina Areně zvítězil Sturla Holm Laegreid před obhájcem titulu Johannesem Thingnesem Böem. Bronz získal Vetle Sjaastad Christiansem.

Stříbrný olympijský medailista z roku 2018 Krčmář na rozdíl od smíšené štafety zvládl čistě položku vleže, ale pak musel na trestné kolo po stojce. Navíc střílel pomalu a na nejlepší ztrácel na trati, takže měl nakonec na vítěze manko 1:52,6 minuty. S jednou chybou absolvoval závod také Tomáš Mikyska, jenž se zařadil na 33. příčku. Jakub Štvrtecký byl se třemi trestnými koly jednačtyřicátý. Do stíhacího závodu se dostal z 58. pozice i Jonáš Mareček.

Laegreid využil čisté střelby a mladšího ze sourozenců Böových, který musel na jedno trestné kolo, porazil o 3,5 sekundy. Bronzový Christiansen byl rovněž s jednou chybou o dalších zhruba patnáct sekund zpět.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.