Aktual.: 6.10.2024 12:21

Šen-čen (Čína) – Golfistka Sára Kousková skončila na turnaji LET v Šen-čenu na děleném desátém místě. Po skvělém pátečním začátku a sobotním kole v paru dnes na závěr zapsala skóre -4 a celkově zahrála deset ran pod normu hřiště Mission Hills. Jejím maximem tak na okruhu zůstala dva týdny stará bronzová příčka z Alicante. V Číně dnes triumfovala Francouzka Céline Boutierová s výsledkem -19.

Pětadvacetiletá Kousková, česká jednička ve světovém žebříčku i letošním pořadí LET, byla po úvodním kole na děleném druhém místě, po sobotě pak sedmnáctá. Elitní desítku nakonec uzavírala se čtyřmi soupeřkami. Na Top 10 před závěrečným kolem ztrácela pouze jednu ránu.

„Celkově to dopadlo skvěle. Mám radost. Prošli jsme si na turnaji takovou houpačkou emočně, po skvělém kole přišlo slabší a dnes zase o fous lepší,“ hodnotila česká olympionička v nahrávce pro média. Cenila si, že se prosadila ve výborné konkurenci. „Byla tady spousta hráček z LPGA, asijská špička…“ dodala Kousková.

Tříkolový turnaj s dotací 500.000 dolarů vyhrála Boutierová o dvě rány před domácí Lin Si-jü, jež obhajovala loňské vítězství.

Kousková startovala v Šen-čenu jako jediná Češka. Zbývající tradiční účastnice Klára Davidson Spilková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová kvůli zdravotním problémům sezonu předčasně ukončily. Nyní Kouskovou čeká v příštím týdnu další akce LET Tour na Tchaj-wanu.

Podíl.