Komerční prezentace Aktual.: 18.10.2024 14:08

Liberec – Nejzkušenější český reprezentant Roman Koudelka se v sobotu nezúčastní letního mistrovství republiky ve skocích na lyžích. Na facebooku to uvedl specializovaný server skoky.net, podle nějž jsou důvodem absence české jedničky obavy o problematické koleno. O medaile se bude skákat na středním a velkém můstku v Liberci.

Pětatřicetiletý Koudelka kvůli kolenu koncem září nenastoupil do druhého kola závodu letní Grand Prix v rakouském Hinzenbachu a pak vynechal start v Klingenthalu. Nakonec nebude skákat ani v Liberci. „Lomnický závodník vše směřuje k zimní sezoně a nechce riskovat zvýšenou zátěž v podobě startu těsně před jejím úvodem i s přihlédnutím k nepříliš příznivé předpovědi počasí,“ uvedl server.

Závodit nebude ani Anežka Indráčková, kterou trápí drobné zranění kolena. Jinak by se měli v areálu na Ještědu představit reprezentanti ve skocích na lyžích i severské kombinaci. Muži budou skákat na velkém můstku, ženy a junioři na středním. Loňské letní mistrovství republiky vyhrál Radek Rýdl, v kategorii juniorů Daniel Škarka a mezi ženami triumfovala Karolína Indráčková.

Sobotní program v Liberci odstartuje volnými tréninky v 8:30, hlavní závod na středním můstku začne v 11:45. Na velkém můstku se bude skákat o medaile od 14:00.

Podíl.
Exit mobile version