Aktualizace: 28.06.2024 14:54

Praha – Konec českého národního týmu na letošním mistrovství Evropy ve fotbale by se na počtu sázek neměl projevit. Sázkové kanceláře, které oslovila ČTK, zatím evidují sázky na šampionát za zhruba 2,7 miliardy korun. Objemem tak dohání nedávné mistrovství světa v hokeji v ČR, kdy se prosázelo 2,9 miliardy korun. Čeští sázkaři raději sázejí na zápasy s jasnými favority, těch bude v osmifinálových zápasech více. Na pozici největších favoritů mistrovství Evropy se opět vrátila Anglie. Kurz na ni klesl také kvůli lehčím soupeřům ve vyřazovací fázi. Černým koněm šampionátu by mohlo být Rakousko.

U Tipsportu se prosázelo na Euro zhruba 1,4 miliardy korun. Fortuna eviduje sázky za více než miliardu korun a Chance za 262 milionů korun. Oblíbenými se staly sázky na remízy. Přes polovinu všech sázek mířilo na remízu v zápasu Slovenska s Rumunskem, hodně jich bylo ale také v duelu Skotska s Maďarskem. Populární se staly ale také sázky na vlastní góly.

„Pokud na akcích nastane situace, která není až tak obvyklá, a nastane třeba i opakovaně, tak samozřejmě sázkaři začnou tuto variantu zkoušet. Co se týče remíz, tak máme řadu klientů, pro které je sázení na remízy strategií, a je pravda, že pro některé naše zákazníky je to na letošním Euru strategie hodně úspěšná,“ řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Úspěšnosti sázkařů se podle kanceláří drží na obvyklých úrovních. Nejvýrazněji podle skupiny Tipsport, do které spadá také Chance, prohráli sázející pomyslný souboj s bookmakery v utkání Belgie se Slovenskem a Rakouska s Francií. Druhý zmíněný zápas byl dosud mezi sázkovými kancelářemi jeden z nejvíce sázeným. Naopak sázející citelně porazili bookmakery u zápasů Maďarska se Švýcarskem a Španělska s Chorvatskem.

Okruh největších favoritů zůstává podle mluvčího Fortuny stabilní. Kurzy týmů ale nyní ovlivnilo i to, ve které části „pavouka“ se nacházejí a s kým vyřazovací část začnou. To je například důvod, proč kurz na Německo nebo Francii vzrostl, naopak na Anglii nebo Nizozemsko klesl. Hlavním favoritem je nyní Anglie v kurzu 4,8:1, následovaná Španělskem (5,5:1), Německem (6,5:1) a Francií (7:1). Překvapit by mohlo také Rakousko, kterému se na šampionátu překvapivě daří. Kurz na jeho vítězství na Euru je zatím 20:1, tedy podobně jako na vítězství obhájce titulu Itálie.

„Po základních skupinách můžeme jako největší překvapení vyhodnotit postup Gruzie. Bohužel je to na úkor českého týmu, ale je třeba uznat, že zaslouženě. Gruzínci se prezentovali atraktivním fotbalem a dokázali překvapit celou Evropu. Osmifinále pro ně bude asi konečná, protože soupeřem bude Španělsko, které se naopak předvedlo nejlepšími výkony z užšího okruhu favoritů,“ řekl bookmaker Chance Karel Brettschneider.

Vyřazovací fázi začne v sobotu zápas Itálie se Švýcarském. Mírným favoritem úvodního osmifinále je italská „squadra azzurra“, Švýcaři ale na turnaji v Německu zatím neprohráli. Duel na Olympijském stadionu v Berlíně má výkop v 18:00.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.