Komerční prezentace Aktual.: 12.10.2024 23:29

Frankfurt nad Mohanem – Elitní český MMA zápasník Patrik Kincl přišel na historickém turnaji organizace Oktagon o pás šampiona. Před rekordní návštěvou na fotbalovém stadionu bundesligového Eintrachtu Frankfurt nad Mohanem prohrál s Kerimem Engizekem z Turecka a přišel o post krále střední váhové kategorie do 84 kg.

Pětatřicetiletý Kincl byl favoritem zápasu, ale od prvního kola duelu kraloval v Německu žijící Engizek. První tři kola se mu podařilo udržet souboj v postoji a zejména zásluhou přesných a tvrdých kopů je ovládl. Až ve čtvrtém kole dokázal úřadující šampion přenést boj na zem, výrazně ohrozit soupeře ale Kincl nedokázal. Závěrečné 5. kolo patřilo opět Engizekovi, který si připsal čtrnáctou výhru v řadě. Naposledy prohrál v roce 2014.

Galavečer Oktagon 62 na stadionu, který letos hostil i zápasy fotbalového Eura, sledovalo podle spolumajitele česko-slovenské organizace Pavola Nerudy více než 59.000 fanoušků. Už před akcí bylo jisté, že bude pokořen rekord polské KSW, která v roce 2017 přivedla na Národní fotbalový stadion ve Varšavě 57.776 fanoušků MMA.

Podíl.
Exit mobile version