Aktualizace: 28.06.2024 10:00

Kladno – Novým trenérem hokejistů Kladna se stal David Čermák. K Rytířům se vrací po dvou letech, jeho asistenty budou Václav Skuhravý a Petr Svoboda. Složení realizačního týmu oznámil středočeský klub, v jehož dresu se na poslední profesionální sezonu chystá hrající majitel Jaromír Jágr, na svém webu.

Třiapadesátiletý Čermák se stal nástupcem Otakara Vejvody, který u týmu skončil po dvou letech a druhé úspěšné baráži o extraligu a nově bude asistentem Pavla Grosse ve Spartě. Čermák působil v extralize naposledy v ročníku 2022/23, během něhož vedl České Budějovice. V uplynulé sezoně byl hlavním koučem reprezentační osmnáctky, u níž bude nadále působit.

Kladenský rodák Čermák ve středočeském klubu vyrostl nejen hokejově, ale také trenérsky, když se zprvu věnoval mládeži. Na střídačce A-týmu Rytířů ho včetně působení v roli asistenta čeká celkově šestá sezona. Před odchodem na jih Čech zastával i pozici sportovního manažera.

„Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezonu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play off,“ přál si Čermák.

Pětačtyřicetiletý Skuhravý, na jehož kontě je přes tisíc extraligových startů, má ke klubu rovněž blízký vztah. „Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, takže i to celému přesunu přispělo,“ uvedl bývalý útočník, jenž v minulé sezoně působil ještě jako aktivní hráč ve třetiligovém Chebu. Zkušenosti s pozicí asistenta trenéra má z Karlových Varů.

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce Svoboda se během kariéry stal juniorským mistrem světa, zahrál si i v NHL, ale již od roku 2006 sbírá trenérské zkušenosti. Stejně jako Čermák působil u mládežnických reprezentačních výběrů, v extralize trénoval naposledy v sezoně 2022/23, kdy zastával roli asistenta hlavního kouče v Hradci Králové.

„Mám radost, že jsem zpátky v extralize a věřím, že zde uděláme dobrý výsledek. Rád přijímám nové výzvy a doufám, že naše spolupráce bude šlapat ke vší spokojenosti,“ prohlásil Svoboda.

První tréninky na ledě čekají kladenské hokejisty ve druhé polovině července, od srpna budou mít na programu i přípravné duely.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.