Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 20:26

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 11. kole extraligy na ledě mistrovského Třince 4:2 a zvítězili počtvrté v řadě. Tři body zařídil Energii slovenský útočník Dávid Gríger, který si připsal dva góly a asistenci. Oceláři na svém ledě nebodovali poprvé v sezoně.

V první vážnější šanci utkání se Procházka dostal za domácí obranu, ale na Mazance nevyzrál. Emoce rozvíříl v osmé minutě Sikora. Třinecký hráč atakoval na útočné modré čáře Ilomäkiho, který s dopomocí zamířil do kabin a do utkání už nezasáhl. Rozhodčí zákrok ještě rozebírali u videa, ale vyšší trest neudělili.

Karlovy Vary faul v přesilové hře nepotrestaly a ve čtrnácté minutě z nenápadné akce inkasovaly. Kurovský obkroužil branku a prostřelil Frodla. Oceláři zvýšili ve zbytku třetiny obrátky a hosty zachránila po nahození Marinčina levá tyč.

Prostřední část patřila jednoznačně Karlovým Varům, které vyhrály na střely 15:3 a otočily skóre. Ve 26. minutě vyrovnal Šír ranou od modré čáry, Mazancovi poté ještě pomohla tyč po bekhendovém zakončení Jiskry. Při několika závarech domácí odolali s vypětím všech sil.

V závěru třetiny zasahovalo podruhé v utkání video, krosček Janka na Koffera ocenili rozhodčí menším trestem. Tentokrát hosté z přesilové hry udeřili, prosadil se Gríger střelou z levého kruhu bez přípravy.

Hosté byli nebezpečnější i na začátku třetí třetiny. Procházka a Černoch ale zblízka přestřelili, a tak pykali. V přesilové hře zamířil Cienciala přesně z pravého kruhu k bližší tyči.

Nerozhodný stav trval jen 48 sekund a Gríger z dorážky vlastní střely vrátil Energii vedení. Karlovy Vary aktivní hrou nepouštěly domácí do většího náporu, i tak si Oceláři vypracovali dvě šance k vyrovnání. Daňo i Nestrašil ale minuli branku. Domácí sáhli ke hře bez gólmana 93 sekund před koncem a Beránek pojistil výhru Energie.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Třinec): „V poslední době se potýkáme s tím, a už je to taková linie, že nehrajeme celý zápas a všichni. Ve hře jsou výkyvy, které nás stojí zápasy. Dnes jsme nehráli opět šedesát minut a soupeř nás potrestal. Zápas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Budeme na to reagovat.“

David Moravec (Karlovy Vary): „Jsme velmi rádi za tři body, protože to byl emočně velmi těžký zápas. Hráli jsme proti klubu, který má obrovský kredit, ale viděli jsme, že poslední zápas trochu klopýtli. Chtěli jsme kluky připravit, že to nebude lehký zápas. Prověřilo nás to mentálně i morálně. Jsme rádi, že jsme ho zvládli. (Ilomäki) Byl úplně vypnutý, vůbec si to nepamatuje.“

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Kurovský (Cienciala, Mrtka), 49. Cienciala (Daňo, Kundrátek) – 26. Šír (Plutnar, Koffer), 40. Gríger (Jaks, Jiskra), 49. Gríger (Jiskra), 60. O. Beránek (Gríger). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4813.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, M. Adámek, Jank, Mrtka – Kurovský, P. Vrána, Cienciala – L. Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, Sikora, M, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Karlovy Vary: Frodl – Jaks, D. Moravec, Plutnar, Reunanen, D. Mikyska, Mamčics, Rulík – O. Beránek, Černoch, Čihař – O. Procházka, Gríger, Jiskra – Sapoušek, Ilomäki, Salsten – Koffer, Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Podíl.
Exit mobile version