Komerční prezentace Aktual.: 12.10.2024 11:35

Chang-čou (Čína) – Kajakář Vít Přindiš vyhrál na Super Cupu v čínském Chang-čou závod v short slalomu. Další český kajakář Jakub Krejčí obsadil v novém sprinterském formátu třetí příčku. Nikdo jiný z českých reprezentantů se v dnešním programu multisportovní kanoistické akce na stupně vítězů neprosadil.

Mistr světa z roku 2022 Přindiš zkrácenou trať ve finále zvládl za 46,99 sekundy, závody v klasickém slalomu bývají dvojnásobně dlouhé. Český reprezentant porazil o třináct setin sekundy Francouze Titouana Castrycka, Krejčí byl o dalších 33 setin pomalejší. Do finále se dostal i olympijský vítěz z Tokia 2021 Jiří Prskavec, který obsadil devátou příčku.

Z českých kanoistek si tentokrát vedla lépe Tereza Kneblová, která obsadila šestou příčku. Vítězka závodu v klasickém slalomu Gabriela Satková skončila na kanoi desátá, na kajaku se znovu nedostala do finále. O výhru se v kategorii C1 dělily Francouzka Marjorie Delassusová a Monica Doriaová z Andory, jen tři setiny za nimi byla Britka Kimberley Woodsová.

Ve finále kanoistů byl pouze Václav Chaloupka, Prskavec v této kategorii na zkrácené trati nepostoupil. Chaloupkovi se finálová jízda nevydařila, po padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky byl dvanáctý.

V rychlostní kanoistice, kde se závodilo na trati 500 metrů, se do finále A probojoval jen kanoista Jiří Minařík, jenž obsadil čtvrtou příčku. Na třetího Conrada Scheibnera z Německa ztratil necelých šest desetin sekundy. Vyhrál Serghei Tarnovschi z Moldavska. Kanoistka Denisa Řáhová dojela šestá ve finále B, celkově byla čtrnáctá.

Kajakářka Kateřina Mílová skončila sedmá v maratonském závodě na dlouhé trati, kanoistka Alžběta Veverková v téže disciplíně patnáctá.

Podíl.
Exit mobile version