Aktualizace: 14.05.2024 23:17

Praha – Sparťanskému fotbalistovi Kaanu Kairinenovi předčasně skončila sezona. Pětadvacetiletý finský záložník a jeden z klíčových hráčů letenského mužstva utrpěl v sobotním ligovém derby se Slavií zlomeninu na noze, musel na operaci a chybět bude několik měsíců. Pražský klub o tom informoval na svém webu.

Kairinen si přivodil vážné zranění na začátku druhého poločasu. Zápas, který skončil bezbrankovou remízou, nedohrál a v 61. minutě musel střídat. Hned v neděli podstoupil operaci a už je v domácím léčení.

„Myslíme na něj. Je to pro něj těžké období, byl z toho zničený. Řekl jsem mu, že musí myslet na to, čeho v této sezoně dosáhl. Za nás a reprezentaci odehrál přes 50 zápasů a v mnoha z nich předvedl skvělý výkon,“ řekl dánský trenér Pražanů Brian Priske na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Ostravou ve 3. kole ligové nadstavbové skupiny o titul.

„Jako hráč chcete být součástí týmu až do konce a ovlivňovat ho, což teď nepůjde. Doufám, že je hrdý na to, co dokázal. Musí se soustředit na rekonvalescenci a vrátit se ještě silnější, o čemž nepochybuji,“ dodal Priske.

Spartě bude Kairinen nejen ve zbytku ligové nadstavby a ve finále domácího poháru v Plzni, ale také na startu příští sezony, kdy aktuálního lídra tabulky čeká kvalifikace Ligy mistrů. Finský reprezentant, jenž přišel na Letnou předloni v prosinci, v tomto ročníku české nejvyšší soutěže zasáhl do 28 zápasů s bilancí dvou branek a šesti asistencí.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.