Předsedové ODS Petr Fiala, TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a lidovců Marek Výborný dnes podepsali memorandum o společné kandidatuře ve sněmovních volbách. Koalice Spolu je chce příští rok vyhrát a sestavit středopravicovou vládu, řekl Fiala před podpisem dokumentu.

Podle představitelů všech tří stran budou příští sněmovní volby soubojem demokratických stran s levicí a populisty, koalice Spolu to chce připomínat v kampani.

Program chce koalice Spolu představit v únoru, pak budou pokračovat kroky k sestavení a schválení kandidátek, řekl premiér Fiala. „Čelíme soupeřům, kteří jsou připravení lhát, říkat nesmysly a působit na nejnižší lidské vášně,“ řekl Fiala. „Jsme schopní v tomto souboji zvítězit,“ dodal.

Poslední sněmovní volby v říjnu 2021 koalice Spolu vyhrála o 0,67 procentního bodu před hnutím ANO, což byl nejtěsnější rozdíl mezi vítězem a druhým v pořadí v historii obsazování dolní parlamentní komory. Vládní koalici později Spolu uzavřelo se STAN a Piráty, kteří z vlády odešli před měsícem.

Video: Lidovci porušili solidaritu s lidmi, kritizuje směřování KDU-ČSL senátor Čunek

Spotlight moment: Lidovci porušili solidaritu s lidmi, kritizuje směřování KDU-ČSL senátor Jiří Čunek | Video: Tým Spotlight

Podíl.
Exit mobile version