Komerční prezentace Aktual.: 18.10.2024 11:34

Bastrop (USA) – Místopředsedkyně Evropské komise (EK) Věra Jourová je podle amerického podnikatele Elona Muska ztělesněním banálního byrokratického zla. Musk se tak vyjádřil na síti X. Reagoval tím mimo jiné na slova Jourové, že on sám nedokáže rozlišovat mezi dobrem a zlem a že je propagátorem zla.

„Věra Jourová je ztělesněním banálního byrokratického zla,“ napsal v krátkém příspěvku americký miliardář. Reagoval tak na jiný příspěvek, v němž se píše o možných pokutách pro jím vlastněnou platformu X ze strany Evropské unie a také o vyjádřeních končící české eurokomisařky pro server Politico.

Jourová, která se s Muskem často rozcházela v názoru na fungování sociálních sítí, v něm uvedla, že se sice s třiapadesátiletým miliardářem nikdy nesetkala osobně, ale i bez toho by řekla, že „ze všech šéfů, které jsem potkala, je jediný, který není schopen rozlišovat dobro a zlo“. Vyjádřila také přesvědčení, že sociální síť X je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Musk v roce 2022 koupil firmu Twitter, z níž propustil většinu zaměstnanců a výrazně omezil moderování obsahu, kvůli čemuž se stal terčem kritiky ze strany Evropské komise, podle níž se na platformě nezřídka objevují nenávistné příspěvky. Letos v létě EK uvedla, že firma X, jak se Twitter mezitím přejmenoval, podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta.

Musk je výrazným podporovatelem republikánského kandidáta do blížících se prezidentských voleb v USA Donalda Trumpa. Mimo jiné o sobě tvrdí, že je absolutním zastáncem svobody slova.

Podíl.
Exit mobile version