Deník The New York Times v pondělí s odkazem na informace Izraele popsal obvinění týkající se zaměstnanců Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), kteří dostali výpověď kvůli podílu na říjnovém útoku Hamásu na Izrael. Deset z dvanácti lidí podle těchto informací patřilo k Hamásu. Jeden z pracovníků se měl přímo podílet na útoku na kibuc Beeri. Dění na Blízkém východě dál sledujeme online.

Foto: Reuters

Aktualizovat reportáž

12:40
Členové hnutí Hamás. Ilustrační foto.

Palestinské hnutí Hamás dnes opět propuštění rukojmích unesených z Izraele 7. října podmínilo ukončením izraelské ofenzivy v Pásmu Gazy a stažením izraelských vojsk z tohoto území. Informuje o tom dnes agentura Reuters. Sdělení přichází poté, co šéf izraelské tajné služby Mossad v neděli v Paříži jednal se svým americkým protějškem a zástupci Egypta a Kataru, kteří v konfliktu dělají zprostředkovatele. Tématem byla možná dohoda o propuštění zbývajících zhruba 130 rukojmích.

11:57

Rakousko se dnes připojilo k zemím, které zastavují financování úřadu OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), oznámilo ministerstvo zahraničí ve Vídni. Izrael obvinil 12 pracovníků UNRWA, že se loni 7. října podíleli na útoku teroristů z palestinského Hamásu na jeho území. Už dříve o zastavení finančních příspěvků tomuto úřadu OSN informovaly například Spojené státy, Kanada, Austrálie, Itálie, Británie, Finsko nebo Německo, které patřilo k největším dárcům.

11:56

Americký list The New York Times dnes s odkazem na izraelský dokument poskytnutý americké vládě popsal podrobnosti týkající se zaměstnanců Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), kteří dostali výpověď kvůli podílu na říjnovém útoku Hamásu na Izrael. Deset z 12 lidí podle těchto informací patřilo k palestinské islamistické skupině Hamás a jeden k další militantní organizaci Palestinský islámský džihád. Jeden ze zaměstnanců se loni 7. října podílel na útoku Hamásu na kibuc Beeri, kde přišlo o život 97 lidí, další byl zapojen do únosu ženy, jiný zase dodával munici.

11:55

Vážené čtenářky, vážení čtenáři. Vítáme vás u nového online přenosu k dění na Blízkém východě. Všechny předešlé informace najdete zde.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.