Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 21:55

Praha – Dvaapadesátiletý Jaromír Jágr posunul vlastní rekord coby nejstarší střelec historie hokejové extraligy. V dnešním utkání 2. kola proti Spartě zvýšil hrající majitel kladenského klubu ve 34. minutě při přesilovce na 3:0 pro Rytíře. Legendární útočník tak skóroval ve věku 52 let, sedmi měsíců a pěti dnů. Pomohl k výhře 4:2 a zisku prvních bodů týmu.

Druhý nejproduktivnější hráč dějin zámořské NHL se prosadil efektním zakončením z otočky, když dokázal bekhendem procedit puk za záda gólmana Josefa Kořenáře. Jágr si díky tomu připsal druhý bod v sezoně. Ve středečním duelu úvodního kola v Pardubicích zaznamenal při prohře 1:5 asistenci u jediného gólu Středočechů.

„Když dá Jarda gól, je to skvělé pro vás novináře, pro lidi a jeho dokument, co dělají. My jsme samozřejmě taky rádi, ale pro nás je Jarda jedním z nás. Bylo hlavně důležité, že jsme ten gól jako tým dali. Že ho dal Jarda, to je super, ale pro nás bylo důležitější, že přišel ten gól jako takový,“ uvedl v rozhovoru s médii kapitán kladenského týmu Radek Smoleňák.

„Je to ale dobré i pro jeho sebevědomí. Každý hráč, když dá gól, tak mu to zvedne náladu. Je to zase takové povzbuzení do další práce. Každý z nás pozná a ví, kdy se cítí dobře a kdy ne. Jestli se Jarda cítí dobře, jsme za to jedině rádi,“ dodal Smoleňák.

Naposledy skóroval Jágr 18. dubna v baráži o extraligu proti Vsetínu (7:2). Ve věku 52 let a 63 dnů tehdy překonal i legendu NHL Gordieho Howea a stal se nejstarším střelcem v profesionálních soutěžích.

„Kéž byste se mě ptali na Jardu ohledně jeho gólů v průběhu celé sezony,“ přál si kladenský kouč David Čermák. „Jarda je legenda, ale my jsme hráli proti Kladnu, ne proti Jardovi. Každopádně klobouk dolů – ve dvaapadesáti má člověk problémy ráno vstát a neví, co ho bolí, zatímco on hraje hokej,“ doplnil uznale trenér Sparty Pavel Gross.

Podíl.
Exit mobile version