Aktualizace: 28.04.2024 10:45

Tel Aviv – Izraelská armáda za poslední den pomocí letadel a dronů zasáhla v Pásmu Gazy desítky cílů spojených s palestinským islamistickým hnutím Hamás. Uvedl to dnes list The Times of Israel s odvoláním na informace od armády.

Cíle podle armády zahrnovaly infrastrukturu, pozice pro odpalování raket, ozbrojence a pozorovací stanoviště. Izraelské námořnictvo rovněž podniklo útoky podél pobřeží centrální části Pásma Gazy, píše list na svých internetových stránkách.

Boje v Pásmu Gazy začaly po teroristických útocích z loňského 7. října, kdy ozbrojenci Hamásu a jeho spojenci pronikli na izraelské území u Pásma Gazy. Podle izraelských úřadů při teroristickém útoku zemřelo 1200 lidí a dalších 250 bylo zavlečeno na palestinské území.

Při prvním a dosud jediném klidu zbraní na konci listopadu byla propuštěna necelá polovina rukojmích výměnou za palestinské vězně. Izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac v sobotu uvedl, že Izrael by mohl odložit připravovanou pozemní operaci v Rafáhu na jihu Pásma Gazy, pokud bude uzavřena dohoda o propuštění dalších izraelských rukojmích.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.