Komerční prezentace Aktual.: 25.10.2024 07:36

Bejrút – Při izraelském náletu na jihu Libanonu zahynul oblastní velitel elitních jednotek militantního šíitského hnutí Hizballáh známých jako Radván. Podle serveru The Times of Israel (ToI) to dnes oznámila izraelská armáda.

Abbás Adnán Muslim měl podle izraelských ozbrojených sil na svědomí řadu raketových útoků na izraelská města z libanonské příhraniční obce Ajtarún. Snímky z operace armáda zveřejnila na síti X.

Za uplynulý den izraelská armáda pole svého prohlášení zasáhla v Libanonu zhruba 200 cílů spojených s Hizballáhem.

Izraelský úder v Libanonu zabil tři pracovníky proíránských televizních stanic

Izraelský vzdušný úder na jihovýchodě Libanonu brzy ráno zabil nejméně tři pracovníky proíránských médií, kteří přespávali v ubytovacím zařízení spolu s dalšími novináři. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na libanonskou státní tiskovou agenturu NNA.

Mezi oběťmi jsou kameraman a technik proíránské televizní stanice Al-Majadín a kameraman televize Al-Manar, která má blízko k militantnímu hnutí Hizballáh, proti němuž vede Izrael v posledním měsíci na území Libanonu intenzivní vzdušné údery i pozemní operaci. Ostatní reportéři na místě uvedli, že cílem útoku byla přímo chatka, kde spali členové těchto konkrétních stanic.

„Náš zpravodaj v Zahle informoval o smrti tří novinářů při izraelském náletu na Hasbáju,“ uvedla ještě předtím NNA s tím, že „izraelská vojenská letadla zaútočila ve 3:30 (2:30 SELČ) v oblasti libanonsko-syrské hranice“.

Už ve středu večer se terčem izraelského vzdušného úderu stala kancelář stanice Al-Majadín na jižním předměstí Bejrútu.

Podíl.
Exit mobile version