Aktualizace: 18.02.2024 18:11

Karlovy Vary – Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 46. kole extraligy v Karlových Varech 3:0 a na ledě Energie uspěli poosmé v řadě. Východočeši vstřelili všechny branky ve druhé třetině, druhé čisté konto v sezoně udržel Lukáš Pařík.

Západočeši v sobotu prohráli s Plzní utkání pod širým nebem u skokanského můstku v Klingenthalu, jejich dnešní souboj s Mountfieldem sledovalo v KV areně jen 2810 diváků.

V úvodu byli mnohem aktivněji hosté, kteří v první třetině vyslali na brankáře Frodla 15 střel. Pařík si připsal jen čtyři zákroky. Gólově se však Východočeši prosadit nedokázali, nejblíže vstřelení branky byli Estephan, Šťastný a Miškář. Z domácích zahrozil jen Rachůnek.

Brankově se herní převaha Hradce naplno projevila až ve druhé části. Ve 22. minutě při přečíslení dvou na jednoho našel Pilař ideálně Lalancetta, který poprvé prostřelil Frodla. O čtyři minuty později Okuliar, prakticky ze stejného místa, zužitkoval přesnou přihrávku Jergla. O třetí gól hostů se v přesilovce postaral Pavelka.

V závěrečné třetině si hosté zkušeně hlídali tříbrankový náskok. Ve 49. minutě byl blízko snížení Beránek, který ale trefil jen tyč. Frodlovi na druhé straně pomohl obránce Dlapa, jenž stihl odehrát puk mířící do branky. Na výhře hostů se nic nezměnilo.

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Lalancette (Pilař, Pláněk), 26. Okuliar (Jergl), 37. T. Pavelka (Okuliar, Blain). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 2810.

Sestavy:

Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Bartejs, Stříteský, Mikyska, Havlín, McFadden, Dlapa – O. Beránek, Černoch, O. Procházka – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek – Kružík, Jiskra, Hladonik – Koffer, Kofroň, Váňa. Trenér: Eismann.

Hradec Králové: Pařík – Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Kalina – Šťastný, Tamáši, Perret – Jergl, Kevin Klíma, Okuliar – Estephan, Lalancette, Pilař – Eberle, Miškář, Jasper – R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.