Aktual.: 7.09.2024 13:22

Český Krumlov – Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl téměř celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla ČTK mluvčí hasičů Vendula Matějů. Policie na síti X uvedla, že příčinou požáru byla zřejmě nešťastná manipulace s ohněm při likvidaci vosího hnízda. Případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. Škodu hasiči odhadli na deset milionů korun.

Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu, na místě zasahují tři profesionální jednotky a 13 dobrovolných. Fotovoltaické panely na střeše hasiči odpojili.

„Oheň se nachází v podhledech střechy, pro hasiče je to komplikované, musí prozkoumat každý kousek střechy, aby oheň odhalili a uhasili. Dovážíme velké množství dýchacích přístrojů a zažádali jsme o dron, kterým budeme monitorovat střechu a hledat skrytá ohniska,“ dodala Matějů.

Podle ohlášení na tísňovou linku v 08:30 se linul kouř ze střechy, plameny ale nebyly viditelné. Podle velitele zásahu v budově nikdo nebyl, nikoho tak hasiči nemuseli evakuovat, uvedl na sociální síti X.

Plavecký bazén v Českém Krumlově je nejnavštěvovanějším zařízením ve městě, ročně tam přijde 75.000 lidí. Město do něj letos investovalo půl milionu korun na výměnu halogenového osvětlení za úspornější LED technologii, která umožňuje zvyšovat nebo snižovat intenzitu osvětlení.

 

Podíl.