Komerční prezentace Aktual.: 16.09.2024 11:31

Praha – Souboj Sparty a Třince v úterý zahájí novou sezonu hokejové Tipsport extraligy. Hned na úvod se tak utkají dva aspiranti na zisk mistrovského titulu a zároveň dojde na první reprízu semifinále play off minulého ročníku nejvyšší soutěže, ve kterém dokázali Oceláři otočit stav série z 0:3 na 4:3 a následně popáté v řadě získali Masarykův pohár.

Původně se utkání mělo odehrát stejně jako další duely 1. kola ve středu, kdy ale vstupují do fotbalové Ligy mistrů hráči Sparty. Hokejisté tak vyšli vstříc fanouškům, aby mohli v Praze sledovat oba zápasy.

Sparta i Třinec před startem extraligy odehrály čtyři utkání hokejové Ligy mistrů a zejména Pražanům se moc nedařilo. Třikrát prohráli, naposledy v neděli v Berlíně s Eisbären 0:3. Moc času na odpočinek tak neměli.

„Věřím, že to zlomíme. Musíme se s tím poprat. I v play off se hraje dva dny po sobě, takže nás nečeká nic tragického,“ řekl obránce Michal Moravčík na klubovém webu. Dobře si ale uvědomuje, že výsledky a výkony týmu nebyly v poslední době dobré. „Můžeme to zase brzy otočit na naši stranu,“ věří devětadvacetiletý bek.

Spartu navíc na startu sezony trápí marodka. V neděli byli mimo hru obránci Michal Kempný, David Němeček, Vojtěch Mozík a útočník Michal Řepík. V Berlíně poté nedohráli Filip Chlapík a Michal Vitouch. „Musel bych pátrat, jestli jsem to už někdy zažil. Vím, že v průběhu sezony už se nám to stalo několikrát, ale taková je realita. Musíme se s tím popasovat,“ řekl Moravčík.

Třinec byl v Lize mistrů úspěšnější, vyhrál tři ze čtyř zápasů. Naposledy v sobotu doma porazil oslabený Fribourg-Gottéron 7:3. Před vstupem do extraligy tak měl k dispozici delší odpočinek, navíc Ocelářům odpadlo cestování.

„Byla by ostuda, kdybychom nevyhráli. Stál proti nám tým, kterému chybělo kvůli nemoci hodně hráčů. Jsme rádi, že jsme ve třetí třetině zabrali a dali jsme branky potřebné k vítězství. V úterý začíná extraliga, tenhle zápas nám ukázal, že máme pořád na čem pracovat,“ řekl útočník Daniel Kurovský na klubovém webu. Na mysli měl zejména přesnost přihrávek a dodržování taktických pokynů.

Oceláři v dubnu O2 areně vyhráli třikrát za sebou, teď se na to budou snažit navázat. „Uděláme maximum pro to, abychom tam uspěli a začali ročník dobře,“ podotkl Kurovský.

Utkání začne v 18:30.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.

Začátek: 18:30.

Bilance výsledků v přípravě (včetně Ligy mistrů):

Sparta: 8 zápasů – 5 výher – 1 výhra v prodloužení nebo po samostatných nájezdech – 0 proher v prodloužení nebo po samostatných nájezdech – 2 prohry.

Třinec: 10 – 6 – 0 – 2 – 2.

Zajímavosti:

– Zápas se hraje o den dříve oproti původně plánovanému startu extraligy, protože ve středu od 18:45 čeká fotbalisty Sparty domácí duel Ligy mistrů proti Salcburku.

– Sparta si před startem extraligy v Lize mistrů připsala ve čtyřech zápasech jedinou výhru a tři porážky. Nejdříve 5. září prohrála doma s Tapparou Tampere 1:2 po samostatných nájezdech, o dva dny později porazila maďarský Fehérvár 5:2. Minulý týden v pátek podlehla na ledě Sheffieldu 1:5 a v neděli v Berlíně prohrála s Eisbären 0:3.

– Mistrovský Třinec má v Lize mistrů ze čtyř utkání bilanci tří výher a jediné porážky. V pátek 6. září zvítězil v Lausanne 2:1 v prodloužení a o dva dny později v Rouenu 5:3. Minulý týden ve čtvrtek podlehl doma Växjö 1:3 a v sobotu zdolal Fribourg-Gottéron 7:3.

– Sparta se s Třincem utkala letos v dubnu v semifinále a přes vedení 3:0 na zápasy prohrála 3:4. Třinec při obratu ukončil sérii sedmi porážek ve vzájemných duelech.

– Sparťanský útočník David Vitouch oslaví ve středu 23. narozeniny.

– Kanadský obránce Adam Smith z Třince může sehrát 100. zápas v české extralize.

 

 

Podíl.
Exit mobile version