Komerční prezentace Aktual.: 1.10.2024 15:49

Olomouc – Hokejisté Sparty se budou snažit ve středeční dohrávce 7. kola extraligy na ledě Olomouce prodloužit úspěšnou sérii, kterou rozjeli v úvodních třech utkáních šestizápasové venkovní série. V duelech v Plzni (5:0), v Českých Budějovicích (4:0) a v Pardubicích (4:0) získali svěřenci trenéra Pavla Grosse plný počet bodů a od domácí porážky ve 3. kole s Karlovými Vary (1:2) drží neprůstřelnost už 192 minut a 52 sekund. V Olomouci Sparta vyhrála třikrát za sebou.

Hanáci po špatném vstupu do soutěže porážkami v Mladé Boleslavi (2:4), s Pardubicemi (2:4) a na ledě Vítkovic (7:1) doma zdolali České Budějovice (3:1) a uspěli v Brně Kometě (4:1). V neděli ale podlehli lídrovi Litvínovu 1:2. Aby si Olomouc spravila chuť druhou domácí výhrou v sezoně, musela by na svém ledě zdolat Spartu poprvé po třech utkáních.

„Neřešíme, s kým si to rozdáme. Víme, kdo přijede, s kým hrajeme. Zásadní ale je soustředit se na vlastní hru. Na to, aby každý dodržoval systém, který praktikujeme, a pak se to může přiklonit na naši stranu. Jen musíme být produktivní,“ řekl klubovému webu olomoucký útočník Jakub Navrátil.

Sparta se sice na startu sezony potýká s marodkou, ale výsledkově se jí daří. Gólman Josef Kořenář drží čisté konto už 191 minut a 44 vteřin a za šest utkání uhájil čtyřikrát čisté konto.

„I bez zraněných hráčů dokážeme být hodně silní. Hrajeme trošku jednodušeji, jsme semknutější a vrací se nám to. Olomouc pozměnila tým, má tam mladé kluky. Vůbec nevím, jak to bude vypadat,“ uvedl útočník Pavel Kousal.

Po úvodní výhře nad Třincem utrpěla Sparta dvě porážky, na které navázala třemi vítězstvími. „Jak jsme porazili Třinec, trošku jsem si mysleli, že to půjde samo. Dva zápasy jsme podcenili a něco jsme si k tomu řekli. Všichni hrajou, co mají a věří si a jsou uvolněnější. Myslím, že všichni jsou na začátek sezony nastavení a chtějí vyhrávat,“ řekl Kousal.

Statistické údaje před středeční dohrávkou 7. kola hokejové Tipsport extraligy:

HC Olomouc (11.) – HC Sparta Praha (3.).

Začátek zápasu: 18:00.

Nejproduktivnější hráči: Petr Fridrich 6 zápasů/4 body (3 branky + 1 asistence) – Pavel Kousal 6/6 (0+6).

Statistiky brankářů: Matěj Machovský průměr 2,01 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,92 procenta, Jakub Sedláček 5,50 a 83,58 – Josef Kořenář 0,84, 95,41 a čtyřikrát udržel čisté konto.

Zajímavosti:

– Olomouc prohrála čtyři ze šesti zápasů v této sezoně. Začala třemi zápasy bez bodu, pak dvakrát zvítězila a v neděli podlehla doma lídrovi Litvínovu 1:2.

– Hanáci doma prohráli dvě ze tří utkání v tomto ročníku. Po prohře s Pardubicemi 2:4 zdolali České Budějovice 3:1.

– Sparta vyhrála třikrát za sebou a celkem čtyřikrát ze šesti utkání v ročníku. Ve všech úspěšných duelech neinkasovala.

– Pražany čeká čtvrté ze série šesti utkání venku a z duelů v Plzni, Českých Budějovicích a Pardubicích mají skóre 13:0.

– Sparta drží neprůstřelnost 192 minut a 52 sekund a gólman Josef Kořenář kvůli power play v duelu 4. kola doma proti Karlovým Varům (1:2) 191 minut a 44 vteřin.

– Pražané vyhráli tři z posledních čtyř vzájemných zápasů a v Olomouci třikrát za sebou naplno bodovali. Hanáci doma naposledy uspěli 22. září 2022, kdy zvítězili 4:0.

– Útočník Jakub Doktor z Olomouce si odpyká poslední díl čtyřzápasového disciplinárního trestu za faul na kanadského obránce Stuarta Percyho z Vítkovic.

Podíl.
Exit mobile version