Aktualizace: 28.01.2024 19:02

Plzeň – Hokejisté Litvínova zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Plzně 5:3 a odčinili páteční domácí porážku s Pardubicemi. Vyrovnané utkání rozhodli Severočeši ve svůj prospěch dvěma góly během necelé půl minuty na začátku třetí třetiny. Dva góly Litvínova zaznamenal Nicolas Hlava, dvě přihrávky si připsali Michal Gut s Ondřejem Kašem. Naopak Plzeňští zaznamenali čtvrtou porážku v řadě.

Domácí začali aktivněji a hráči Vervy byly od začátku pod tlakem. Únik Jansy zakončený nebezpečnou stelou zastavil v 8. minutě faulem Zeman a následné trestné střílení proměnil povedeným forhendovým blafákem Söderlund. Ve 12. minutě mohl z přečíslení zvýšit vedení Indiánů Pour, jenže zblízka neprostřelil gólmana Tomka a naopak o dvě minuty později z protiútoku vyrovnal na 1:1 kanonýr Koblasa po ideální přihrávce Guta.

Po přestávce se hra otevřela a na šanci Poura zareagoval Havelka, v dobré pozici ale minul. Povedenou plzeňskou pasáž uťal v polovině utkání faul Holešinského, který potrestal dorážkou Kudrna a dokonal obrat na 2:1 pro hosty.

Následně se neprosadil po samostatném průniku Urban a naopak na druhé straně Rekonenovu střelu doklepl do sítě na 2:2 Holešinský. Krátce před druhou sirénou se ještě blýskl individuální akcí talentovaný Benák, již překonaného Tomka ale zachránil zakončením mimo odkrytou branku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí příliš otevřeně a navíc ve 44. minutě prošlo nahození Jakse až do sítě. O pouhých 21 sekund později už na 4:2 zvýšil vedení Vervy Hlava, který po elegantní kličce překonal Pavláta přesnou střelou.

Domácí se nevzdali a v 52. minutě vstřelil po průniku z levé strany kontaktní gól kapitán Schleiss. Obětavě bránící hosté ale přečkali i vyloučení Hlavy v 55. minutě a při plzeňské hře bez brankáře právě agilní Hlava uzavřel skóre na 5:3.

HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Söderlund z trestného střílení, 37. Holešinský (Rekonen, Mertl), 52. Schleiss (Michal Houdek) – 14. Koblasa (Gut, Zygmunt), 31. A. Kudrna (O. Kaše, Baránek), 44. Jaks (Gut, A. Kudrna), 45. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava. Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Gerát, Zíka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 5626.

Plzeň: Pavlát – Zámorský, Malák, Laakso, Kvasnička, Piskáček, Michal Houdek – Šiler, Lev, Schleiss – Rekonen, Mertl, Holešinský – M. Indrák, Benák, Söderlund – P. Straka, Jansa, K. Hrabík – Pour. Trenér: Kořínek.

Litvínov: M. Tomek – D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda – Koblasa, Gut, A. Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, T. Urban – Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.