Aktualizace: 26.01.2024 20:41

Litvínov – Hokejisté Pardubic zvítězili v utkání 40. kola extraligy na ledě Litvínova 3:1. Dynamo si přes první inkasovaný gól připsalo osmou výhru za sebou, venku dokonce devátou. Pod úspěšný obrat se výrazně podepsal kapitán Lukáš Sedlák, jenž zaznamenal nejprve nahrávku a pak dal ve 32. minutě vítězný gól. Obě zbývající branky vítězů vstřelil Richard Pánik. Východočeši bodovali už podvanácté za sebou, z toho nasbírali 11 výher a odskočili v čele tabulky druhé Spartě už na rozdíl osmi bodů. Domácí vyšli počtvrté za šest startů naprázdno.

Už po 26 sekundách fauloval Baránek a hosté hráli přesilovku. Během ní Zohorna bekhendovou dorážkou minul odkrytou branku, velkou šanci měl rovněž při dorážce Hyka, ale Litvínovští na poslední chvíli jeho pokus zblokovali. Záhy poté, co byli domácí v plném počtu, měl ideálně mezi kruhy nabito Demel, gólman Will ho však vychytal.

V šesté minutě zakončoval po vlastní zblokované nahrávce Zygmunt a Will předvedl skvělou reakci, když kotouč na poslední chvíli vykopl levou nohou. V osmé minutě se na něho řítil Urban, ale Hájek mu přizvedl hokejku a zakončení mu znemožnil. Těsně před přestávkou už se Severočeši dočkali. Po Sedlákově faulu hráli svou první početní výhodu a po pouhých 16 sekundách ji ukončil Kirk přesnou ranou z kruhu do horního růžku.

Během druhého dějství přišel obrat. Ve 24. minutě vybojovali hosté puk, ihned vyrazili na zteč, Sedlák v přečíslení připravil ideální pozici k zakončení pro Pánika a ten svou úlohu trefit odkrytou branku bez potíží zvládl. Sedlák tak díky asistenci bodoval už ve dvanáctém utkání za sebou. Vzápětí potrápil Vála dvěma nepříjemnými pokusy Tomka, strážce domácího brankoviště si však dokázal poradit.

Litvínov pak nevyužil přesilovku a ve 32. minutě se přihlásil o slovo opět pardubický kapitán Sedlák, když přesměroval mimo Tomkův dosah Válovo nahození a hosté šli do vedení. Ve 38. minutě předvedl skvělou reakci Will. Po Baránkově ráně, jež přišla s koncem Zohornova trestu, se kotouč vynořil za jeho zády a mířil do branky, ale Will ho stihl včas zastavit. Stejně bravurně pak zlikvidoval i nebezpečnou Šaldovu ránu.

Když byl ve 45. minutě vyloučený Urban, mělo Dynamo šanci pojistit své vedení, Tomek byl ale proti. Nejprve skvěle zasáhl proti Zohornově zakončení zblízka, pak na něho nevyzrál ani Radil. Ihned po skončení oslabení se za záda hostů dostal Ondřej Kaše, tísněný ale na Willa vyzrát nedokázal.

V polovině třetí části přišel tlak Severočechů, šance měli David Kaše a vzápětí i jeho bratr Ondřej, ale neuspěli. V 57. minutě mohl vyrovnat opět Ondřej Kaše, Will byl proti. Domácí při snaze o zvrat neuspěli ani v závěrečné power play, prázdnou branku naopak trefil Pánik. Pardubický kouč Marek Zadina tak zůstává v extralize v pozici hlavního trenéra i po čtvrtém utkání neporažený.

Hlasy trenérů po utkání:

Karel Mlejnek (Litvínov): „Předvedli jsme v první a třetí třetině velmi dobrý výkon proti týmu, který je z mého pohledu hlavním favoritem soutěže. Jestli mě něco mrzí, jsou to naše ztráty ve středním pásmu ve druhé třetině, které podle mého překlopily zápas na stranu soupeře. Pak už bylo velmi těžké se přes velmi urostlý a fyzicky velký, defenzivně silný tým prodírat. To pro nás bylo už hodně složité, byť tam byly některé slibné situace i ve třetí třetině. Prohráli jsme, ale troufám si říct, že dneska jsme prohráli se vztyčenou hlavou.“

Marek Zadina (Pardubice): „Myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání, hned první střídání jsme byli silní na kotouči a byl na nás faul, to byl dobrý začátek. Pak byla ale první třetina vyrovnaná, oba týmy hrály dobře do defenzivy i ofenzivy, bylo to takové oťukávání. Krátce před přestávkou jsme dostali v oslabení trochu nešťastný gól, ale něco jsme si pak řekli v kabině a myslím, že ve druhé třetině jsme výkon zlepšili. Kluci velmi dobře bruslili, udrželi jsem se v útočném pásmu a byli jsme za to odměněni. Převrátili jsme to na naši stranu. Za tyhle body jsme hrozně vděční.“

HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Kirk (Jaks) – 24. Pánik (L. Sedlák, J. Kolář), 32. L. Sedlák (Vála, Hyka), 60. Pánik. Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5114.

Litvínov: M. Tomek – D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda – Havelka, Jurčík, Zygmunt – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Urban – Koblasa, Gut, Kudrna. Trenér: Mlejnek.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, J. Kolář, Vála – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Herčík, A. Musil, Paulovič – Říčka, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.