Aktualizace: 22.02.2024 13:11

Praha – Hokejisté Pardubic mohou v pátečním zápase 48. kola Tipsport extraligy proti Hradci Králové udělat další krok k triumfu v základní části a zisku Poháru Jaroslava Pouzara. Pět kol před koncem má Dynamo na druhou Spartu náskok sedmi bodů, Pražané si už utkání s Libercem předehráli na konci ledna. Definitivní jistotu startu v baráži může získat poslední Kladno, které bude bojovat o uchování teoretické naděje vyhnutí se boje s vítězem první ligy v přímém souboji s třináctou Mladou Boleslaví.

Pardubice ve středu porazily v dohrávce 24. kola Karlovy Vary a připsaly si čtvrtou výhru za sebou, teď je čeká východočeské derby proti Hradci Králové. „Určitě to bude hezký zápas. Doma jsem ještě proti Hradci nehrál, fanoušci nás podpoří a těším se,“ řekl obránce Libor Hájek, který přišel do Dynama v průběhu sezony.

Očekává se, že enteria arena bude vyprodaná. „Bude to masakr. S hodně fanouškama v aréně mám nějaké zkušenosti, ale tohle je hrozně příjemné,“ pousmál se reprezentační bek, který se předešlých pět sezon snažil prosadit do kádru New York Rangers v NHL.

Hradec Králové v sezoně prohrál všechny tři dosavadní derby, teď půjde do utkání s bilancí tří výher v posledních čtyřech zápasech. Mountfield je v tabulce osmý a v závěru základní části bude usilovat o udržení pozice, aby v předkole play off začínal doma.

Zcela jiný náboj bude mít zápas Kladna a Mladé Boleslavi, jediných dvou adeptů na start v baráži. Třináctá Mladá Boleslav má na Rytíře náskok 12 bodů a pokud na kladenském ledě vyhraje, bude o extraligovém účastníkovi baráže rozhodnuto. „Musíme se připravit, je to asi poslední zápas naděje. Pokusíme se jim nedat nic,“ řekl útočník Martin Procházka.

Bruslaři mají ještě teoretickou šanci zajistit si start v předkole play off, neboť na dvanácté Karlovy Vary ztrácejí deset bodů. Mladoboleslavští ale v první řadě myslí na vyhnutí se baráži.

„Přistoupíme k němu jako ke každému jinému utkání. Půjdeme do něj na sto procent. Ale samozřejmě chápu, na co se ptáte. Ano, bude to klíčový zápas, ve kterém chceme potvrdit, že my jsme ten lepší tým. A že my na poslední místo nepatříme,“ řekl útočník Róbert Lantoši.

Mladé Boleslavi by mohla nahrát karlovarská nepohoda. Energie prohrála třikrát za sebou, neuspěla v sedmi z posledních osmi zápasů a v závěru základní části má navíc těžký los. Teď ji čeká třetí Třinec, který šestkrát v řadě vyhrál a ovládl i všechny tři vzájemné souboje v sezoně.

„Jsme dvanáctí, to nikdo být nechce. Situace je těžká a mně se těžko hledají slova. Já jsem nepřišel do Varů hrát o dvanáctého fleka a hrozně mě to štve. Věřím, že se do předkola dostaneme a pak se v soutěži, kdy do play off jde pomalu každý, může stát cokoliv,“ řekl brankář Dominik Frodl.

Třikrát v sezoně dokázala porazit i Plzeň Vítkovice, o čtvrtou výhru bude usilovat v Ostravě. Oba týmy dělí v tabulce pět bodů, Vítkovice jsou deváté a Plzeň jedenáctá.

„Pro nás je každý zápas motivací. Prožívali jsme si nějaké těžší momenty a ano, chceme se posunout a být v tabulce co nejvýše,“ řekl vítkovický trenér Pavel Trnka. Ostravané by se po nevydařeném vstupu rádi posunuli do osmičky, na kterou nyní ztrácejí šest bodů.

Brno si ve středu na ledě Vítkovic porážkou zkomplikovalo boj o čtvrté místo a přímý postup do čtvrtfinále. Teď se Kometa představí v Olomouci. „Trošku jsme uklouzli, ale to se nedá nic dělat. Poučíme se z toho. Zase si vezmeme pracovní boty, helmu a budeme pracovat dále. Opět budeme bojovat i o identitu našeho týmu,“ řekl trenér Jaroslav Modrý.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.