Aktual.: 1.10.2024 21:16

Liberec – Hokejisté Liberce zdolali v 7. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a na pátý pokus se dočkali prvního domácího vítězství v sezoně. Zároveň přerušili sérii tří porážek. Naopak Energie vyšla po prohrách v Litvínově a s Vítkovicemi potřetí za sebou bodově naprázdno. Po vyrovnané první třetině rozhodli Severočeši ve druhé části, kdy se trefili hned třikrát. Gólem a přihrávkou se na výhře Bílých Tygrů podílel slovenský útočník Martin Faško-Rudáš.

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned v úvodu měl dobrou příležitost Faško-Rudáš, ani nadvakrát ale Frodla nepřekonal. Ve 3. minutě už se ale Bílí Tygři mohli radovat, skrytou ranou zápěstím otevřel skóre zápasu Galvas. Severočeši se ale ze svého vedení netěšili příliš dlouho, v následné přesilovce Energie vyrovnal šťastnou trefou Beránek.

V polovině první třetiny mohli jít hosté z rychlého protiútoku do vedení, Redlicha ale vychytal Kváča. Poté hráli domácí přesilovku, ale Frodla prakticky neohrozili. V samém závěru ještě nebezpečně pálil Kupšo, Kváča ale ukryl jeho střelu v lapačce.

V úvodu druhého dějství hráli v početní výhodě také Západočeši, do vedení šli ale ve vlastním oslabení domácí. Faško-Rudáš vybojoval dobrým forčekingem kotouč za brankou Energie a naservíroval ho Klímovi, který nedal Frodlovi sebemenší šanci. Chvíli poté mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Musil, v dobré pozici ale nezakončil ideálně.

Lépe se vedlo v početní výhodě Faško-Rudášovi, který po přihrávce Lantošiho střelou bez přípravy propálil Frodla a Liberec vedl o dvě branky. A pro Karlovarské bylo ještě hůře, když ve 33. minutě utkání procedil počtvrté kotouč za Frodlova záda důrazný Ryšavý.

Na začátku třetí části měl snížení na hokejce Kupčo, těsně však minul poloodkrytou Kváčovu branku. Následně hráli Liberečtí v početní výhodě, Frodl ale hosty podržel. Pátý gól Severočechů mohl z přečíslení dvou na jednou přidat Thomas, Frodl však vytáhnul fantastický zákrok. Energie se musela stále více tlačit dopředu, narážela ale na dobře zformovanou obranu domácích. V 59. minutě ale ještě dal konečnou podobu výsledku svou trefou hostující Moravec.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. T. Galvas (Derner, A. Musil), 26. Kelly Klíma (Faško-Rudáš), 29. Faško-Rudáš (Lantoši, M. Ivan), 33. Ryšavý (A. Musil) – 5. O. Beránek (Jaks, Černoch), 59. D. Moravec (Gríger, O. Procházka). Rozhodčí: Hradil, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3426.

Liberec: Kváča – Budík, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, T. Galvas, Derner, Krutil, R. Petrovický – Faško-Rudáš, Filippi, Lantoši – Thomas, Bulíř, Flynn – Kelly Klíma, A. Musil, Ryšavý – Zachar, Jansa, Petrovský. Trenér: Pešán.

Karlovy Vary: Frodl – Jaks, Mamčics, D. Moravec, Reunanen, Plutnar, D. Mikyska – O. Beránek, Černoch, Čihař – O. Procházka, Gríger, Jiskra – Kofroň, Salsten, Kupčo – Koffer, J. Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Podíl.