Komerční prezentace Aktual.: 1.10.2024 21:31

Brno – Hokejisté Komety Brno zvítězili v 7. kole extraligy doma nad Pardubicemi 3:2 v prodloužení a zabrali po sérii tří porážek. V čase 64:53 rozhodl v přesilové hře útočník Adam Zbořil. Dynamo si po nedělní domácí prohře se Spartou 0:4 připsalo druhou porážku za sebou.

Oba týmy nastoupily do utkání s velmi početnou marodkou. Zatímco Pardubice nasadily mladé hráče, Kometa vsadila na zkušenost a díry zalepili obránci Smetana a Švrček.

Sotva se však diváci usadili na svá místa na tribunách, Dynamo vedlo. Poulíček vybojoval nahozený kotouč u mantinelu, poslal ho na obránce Čerešňáka, jehož bomba od modré čáry zapadla do Postavovy sítě.

Kometa chtěla s výsledkem něco udělat, střelecké pokusy vyslal Pospíšil a pak také Ďaloga, ale Vomáčka si vždy bezpečně poradil. Několik ošemetných situací musel řešit i domácí gólman, ale v hodně podprůměrné první třetině si diváci na své rozhodně nepřišli.

Druhá část hry nabídla daleko výživnější hokej, který se fanouškům musel líbit. Brňané jednoznačně přidali, soupeře neustále tlačili a dočkali se vyrovnání. Na trestné lavici seděl ve 24. minutě Vála a jeho přestupek potrestal po Pospíšilově přihrávce na zadní tyč Rachůnek.

Slovenský reprezentant Pospíšil byl hodně vidět i nadále, ať už v negativním nebo pozitivních duchu. Domácí tým po vstřelené brance pokračovat i nadále v aktivitě, ale vyhlášený bouřlivák se nechal zbytečně vyloučit a toho využil těsně před polovinou utkání Martin Kaut, jenž si najel na levý kruh a Postavu překonal ranou nad beton.

Ale ani tohle Kometu a Pospíšila nezlomilo, jeho „one man show“ totiž pokračovala. Slovenský nezmar se zdravě naštval a dál bavil tribuny. Po jeho přesné kolmé přihrávce na levý kruh našel svého krajana Marcinka a ten procedil kotouč za Vomáčkova záda.

Následně Moravané skvělé zvládli oslabení, ve kterém si navíc připsali dvě gólovky po střelách Kose a Fleka. A v samotném závěru mohl své představení orámovat v přesilovce znovu Pospíšil, který sám zaparkovaný před Vomáčkou nechal vyniknout pouze pardubického gólmana.

Poslední dějství bylo vyrovnané, na obou týmech bylo vidět, že nechtějí udělat výraznější chybu. První šanci vyslal v této pasáži hry Červenka, ale Postava kapitánovi letošních mistrů světa vystavil betony stopku. Na druhé straně se do toho opřel v přesilovce Rachůnek, ale těsně přestřelil.

Závěrečná pětiminutovka třetí třetiny byla nesmírně napínavá, každý chtěl rozhodnout. Mohl u toho být Zbořil, který z levé strany našel před branku najíždějícího Marcinka. Ten dokázal usměrnit puk na branku, nicméně Vomáčka si poradil. Pak zase Červenka zahrozil a fantastický Postava jej vychytal. O tom, že se půjde do prodloužení rozhodl Cingel, který v přesilovce nepřekonal ani nadvakrát východočeského brankáře.

V nastavení dohrávala Kometa přesilovku, kterou však nevyužila. Nicméně hrálo se neustále bez přerušení a netradičně při hře čtyři na čtyři. Kometa pak dostala výhodu další přesilovky. Sedm vteřin před koncem odmítl nájezdy Zbořil, který s vypětím všech sil procedil puk pod ležícím Vomáčkou.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 25. T. Rachůnek (K. Pospíšil, Cingel), 33. Marcinko (K. Pospíšil, Švrček), 65. A. Zbořil (T. Rachůnek) – 1. Čerešňák (Poulíček, Mandát), 30. M. Kaut (Červenka, Paulovič). Rozhodčí: Šindel, Mejzlík – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 6217.

Brno: Postava – Smetana, Ďaloga, Švrček, Beaudin, Bartejs, Gulaši, D. Svoboda – Flek, Cingel, H. Zohorna – A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil – T. Rachůnek, J. Kos, Zaťovič – Konečný, Kollár, Říčka. Trenér: Pokorný.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Šustr, T. Dvořák, Hájek, Vála, Michal Houdek – Radil, T. Zohorna, Červenka – M. Kaut, Paulovič, Vondráček – Poulíček, Mandát, Herčík – Lichtag, A. Fiala, Macek. Trenér: Zadina.

Podíl.
Exit mobile version