Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 19:02

Kladno – Hokejisté Kladna potvrdili letošní dobrou formu a také popáté na domácím stadionu bodovali. V utkání 11. kola extraligy porazili Olomouc 7:3 a ukončili třízápasovou vítěznou sérii Hanáků. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Richard Jarůšek, potřetí v sezoně bodoval legendární Jaromír Jágr. Za hosty si dvě asistence připsal obránce Marek Korenčík.

Zdálo se, že Kladno vstoupilo do zápasu nešťastně, jenže vyloučení Pytlíka ho nebolelo. Naopak. V oslabení podniklo protiútok a Peitroniro se dostal sám před Machovského, kterého prostřelil. Olomoucký brankář brzy nato nezastavil ani Jarůškovo sólo a jeho švih k tyčce.

Uběhlo jen třináct sekund a hosté snížili, když zblízka dorážel Plášek. Jenže se Středočechy to nezamávalo, hráli sebevědomě a necelou minutu před první sirénou to přetavili v další gól, který si zapsal Hanousek, jehož nahození Kohouti tečovali do vlastní sítě.

Ve druhé části domácí navýšili náskok. Zkušený Jarůšek využil přesilovou hru jen čtyři sekundy před jejím vypršením. Prosadil se u tyčky, druhou asistenci si zapsal hrající majitel Jágr a bodoval po osmizápasové odmlce. Olomouc se nevzdávala, Orsava dopravil odražený puk přes ležícího Brízgalu do sítě, jenže v pohodě hrající Rytíři zase našli odpověď. Parádně se prosadil Straka, který projel z obranného až do útočného pásma a z kruhu poslal kotouč nad brankářovu lapačku.

V poslední dvacetiminutovce Kladno hru dlouho kontrolovalo, vytvořilo si i několik šancí a fanoušci ho za výkon odměnili skandovaným potleskem. Necelých šest minut před koncem vsadila Olomouc na hru bez gólmana, Melka trefil horní tyčku prázdné branky, pak byl vyloučený. Převaha o dva muže hostům nepomohla, výhodu o jednoho už využili díky Kuskově teči. Jenže vzápětí kladenský kapitán Smoleňák dopravil puk do prázdné branky a odmítl drama. Domácí potěšili fanoušky i sedmým gólem, Procházka puk poslal k druhé tyčce a Pytlík překonal Machovského.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Skuhravý (Kladno): „Vstupovali jsme do zápasu s velkým respektem k soupeři, poslední zápasy hrál skvěle. V první třetině jsme měli štěstí, jeli jsme dvakrát sami na bránu a skórovali. Pak se hrálo vyrovnaně, ale nám tam napadaly góly. Třetí třetinu jsme zvládli dobře takticky. Bohužel jsme inkasovali na 3:5, ale povedlo se nám ještě přidat dva góly. Olomouc hrála dobře, my měli štěstí.“

Róbert Petrovický (Olomouc): „Neměli jsme dobrý začátek. První třetina nám absolutně nevyšla, udělali jsme pár chyb, soupeře pustili do přečíslení, což nastavilo trend zápasu. Za stavu 2:4 jsme mohli něco s utkáním udělat, ale zase jsme chybovali. A v závěru nám soupeř dával góly, my se v koncovce trošku trápili. Soupeř byl o trošku lepší. Musíme se znovu dát do kupy a vrátit se k naší typické hře.“

Rytíři Kladno – HC Olomouc 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Pietroniro (O. Bláha), 9. Jarůšek (S. Redlich), 20. Hanousek (O. Bláha, P. Straka), 25. Jarůšek (Melka, Jágr), 32. P. Straka, 58. Smoleňák (Ticháček), 60. Pytlík (M. Procházka) – 9. Plášek (Korenčík, Fridrich), 29. Orsava (Korenčík, A. Rutar), 58. Kusko (Kohout). Rozhodčí: Barek, Květoň – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3461.

Kladno: Brízgala – Ticháček, Mendel, Šenkeřík, Pietroniro, Hanousek, R. Jeřábek – M. Procházka, Hults, S. Redlich – Jarůšek, Melka, Smoleňák – Jágr, Filip, Pytlík – O. Bláha, P. Straka, J. Strnad. Trenér: Čermák.

Olomouc: Machovský – T. Černý, Ondrušek, Řezníček, Sirota, A. Rutar, Korenčík, Škůrek – Kohout, Kusko, J. Káňa – Fridrich, Nahodil, Plášek – Orsava, P. Musil, Kunc – Doktor, J. Knotek, Anděl. Trenér: Tomajko.

Podíl.
Exit mobile version