Komerční prezentace Aktual.: 11.10.2024 21:28

Karlovy Vary – Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 10. kole extraligy v západočeském derby doma nad Plzní 6:1 a připsali si třetí vítězství za sebou. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Ondřej Beránek a třemi přihrávkami finský obránce Tarmo Reunanen. Plzeň prohrála počtvrté v řadě a klesla na poslední místo tabulky.

Do utkání vstoupili lépe domácí. V čase 1:16 přihrávku Reunanena nasměroval poprvé za Hrenákova záda Procházka. Za hosty první nebezpečnou střelu z levého křídla vyslal až v sedmé minutě Urban. Energie byla v úvodní třetině blízko druhé brance zejména v 10. minutě, když po krásné individuální akci mladík Čihař orazítkoval levou tyč. Na druhé straně prudkou střelu Söderlunda z levého křídla nejdříve zlikvidoval Frodl a v 19. minutě zcela osamocený Klepiš trefil horní tyčku karlovarské branky.

Druhá třetina přinesla ze strany Karlových Varů ofenzivní smršť. Ve 22. minutě po důrazu v předbrankovém prostoru využil první přesilovou hru domácích Beránek, hosté si záhy vzali neúspěšnou trenérskou výzvu a dostali další dvouminutový trest. Nabídnutou přesilovku sice domácí nevyužili, ale ve 24. minutě dostal ve středu kluziště prostor najíždějící Jaks a potřetí prostřelil nejistého Hrenáka.

V euforii hrající Energie o necelou minutu později střelou Grígera vyhnala plzeňského gólmana na střídačku a Hrenáka nahradil Malík. Ve 29. minutě dal hostům jiskru naděje Klepiš, i jeho branku musel posvětit videorozhodčí. Přes obdržený gól domácí pokračovali v aktivitě. Ve 30. minutě ujel Beránek, který byl faulován, ale přesto zvýšil na 5:1. Hořkou desetiminutovku si Plzeňští vypili do dna ve 32. minutě, když Salsten proměnil nařízené trestné střílení za faul Zámorského na ujíždějícího Ilomäkiho.

V závěrečné dvacetiminutovce si hráči Energie své vysoké vedení již s přehledem pohlídali a dotáhli západočeské derby do vítězného konce.

Hlasy trenérů po utkání:

David Moravec (Karlovy Vary): „Jsme velmi rádi, že jsme navázali na výsledky z předešlých dvou zápasů, které jsme vyhráli, byť v prodloužení, ale pořád to bylo vítězství. Vedle výsledku jsou také důležité herní činnosti a ty nás dostaly i k dnešnímu úspěchu, což je strašně důležité. Velmi si ceníme defenzívního pojetí všech hráčů, včetně gólmana, obránců a útočníků. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát velmi zodpovědně a zabezpečeně, ale zároveň i velmi aktivně a čekat na nějaké zaváhání soupeře. To se nám nakonec podařilo. Branku jsme sice nedali, ale pořád to zůstalo 6:1, což je důležité pro další náš vývoj a zápasy, které nás dále čekají.“

Václav Pletka (Plzeň): „Bylo to z naší strany těžké, protože zápas trošku poznamenala obdržená branka s Kladnem tři vteřiny před koncem minulého utkání, které jsme nezvládli. Dnes jsme hned na úvod dostali rychlý gól, na týmu byla deka a pak nám to tam napadalo. Potom už je těžké se zápasem něco dělat. Trošku jsme se nadechli poté, co jsme snížili na 1:4. Mělo to pět minut nějaké parametry, začali jsme bojovat, srážet se, chodit před bránu, byly tam z naší strany emoce. Dostali jsme ale hned rychlý gól na 1:5 a to nás zase vrátilo zpátky tam, jak jsme hráli první třetinu. Potom jsme dostali šestou branku a zápas se už dohrával. Blahopřeji soupeři, který si za tím šel hned od začátku a my jsme zápas nezvládli.“

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 6:1 (1:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. O. Procházka (Reunanen), 22. O. Beránek (Jaks, Reunanen), 25. Jaks (Černoch, O. Beránek), 26. Gríger (Jiskra, Reunanen), 30. O. Beránek (Černoch, Čihař), 32. Salsten z trestného střílení – 29. Klepiš (Schleiss). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5274.

Karlovy Vary: Frodl – Jaks, D. Moravec, Plutnar, Reunanen, D. Mikyska, Mamčics, A. Rulík – O. Beránek, Černoch, Čihař – O. Procházka, Gríger, Jiskra – Sapoušek, Ilomäki, Salsten – Koffer, J. Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Plzeň: Hrenák (26. N. Malík) – Zámorský, Malák, Merežko, Skok, Pšenička, Piskáček, Dujsík – Holešinský, Lalancette, Archambault – Lev, D. Simon, Söderlund – Matýs, Klepiš, Schleiss – L. Strnad, Mertl, T. Urban. Trenér: Jandač.

Podíl.
Exit mobile version