Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 18:47

Hradec Králové – Hokejisté Hradce Králové porazili v 11. kole extraligy České Budějovice 4:1 a doma si tak připsali čtvrtou výhru za sebou. Východočeši rozhodli utkání již v první třetině, ve které si vypracovali třígólový náskok. Motor tak vyšel bodově naprázdno i v pátém utkání na kluzištích soupeřů v sezoně.

Mountfield skóroval dvakrát už do sedmé minuty a to ještě větší počet šancí neproměnil. Perretovu radost zmařil Klouček a Batna před prázdnou brankou neuvěřitelně trefil tyč, ale druhý jmenovaný odčinil svůj kiks dorážkou Mudrákovy střely. Po neproměněném úniku Perreta zvýšil vedení domácích po spolupráci celé formace Šťastný, jenž se dočkal první branky v sezoně.

Až potom Motor drtivý hradecký tlak zastavil, nezáživnou pasáž nicméně přerušil třetí gól domácích před úvodní přestávkou. Pour vybojoval kotouč a střelou přes obránce překvapil Kloučka, který do druhé třetiny přenechal své místo v brance Strmeňovi.

Toho poprvé významně otestoval Pláněk a další dvě šance připravil Dmowski. Jihočesi nevyhráli téměř žádný osobní souboj a trvale se bránili, ve 38. minutě vytáhl Strmeň nejlepší zákrok špičkou betonu proti McCormackovi.

Hradec Králové však ve třetí části významně polevil a soupeře začal pouštět do šancí. Tu první nevyužil z přečíslení Kondelík, Přikryl poté napálil břevno. Slovenského gólmana Škorvánka připravil o druhou nulu v 54. minutě krajan Kašlík, jenž ve vlastním oslabení po bitce Tomana s Tamášim potrestal Perretovu chybu v rozehrávce a skóroval poprvé v české extralize.

Motor brzy odvolal Strmeně a usiloval o malý hokejový zázrak, jenže neuspěl. Prázdnou branku hostů ještě minul nešťastník utkání Perret, ale Radovan Pavlík už se v předposlední minutě nemýlil.

Mountfield Hradec Králové – Banes Motor České Budějovice 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Batna (Mudrák), 7. Šťastný (R. Pavlík, Miškář), 19. Pour, 59. R. Pavlík (Štohanzl) – 54. Kašlík. Rozhodčí: Kika, Pilný – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Tamáši – Toman oba 5 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3737.

Hradec Králové: Škorvánek – Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Bučko – Jergl, Tamáši, Perret – Šťastný, Miškář, R. Pavlík – Pour, Batna, A. Novotný – Dmowski, Estephan, P. Moravec – Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

České Budějovice: Klouček (21. Strmeň) – Vráblík, Štencel, Reilly, Cibulka, Kachyňa, M. Doudera – M. Beránek, Kondelík, F. Přikryl – Gulaš, Pech, Olesen – Valský, Toman, O. Kovařčík – Kubík, Koláček, Kašlík. Trenér: Čihák.

Podíl.
Exit mobile version