Aktualizace: 26.01.2024 19:40

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Třinečtí hokejisté porazili ve 40. kole extraligy na svém ledě Plzeň 3:0 a ve Werk areně vyhráli popáté v řadě. Oceláři si rozdělili góly rovnoměrně po jedné do každé třetiny. První branku zápasu dal v 19. minutě Adam Helewka, který skóroval v soutěži poprvé ve svém druhém startu. Náskok obhájce titulu zvýšili Vladimír Dravecký a Martin Růžička. Marek Mazanec si připsal první čisté konto sezony.

V úvodní třetině kralovaly obrany a brankáři neměli moc práce. Jediný gól padl v poslední sekundě přesilové hry, ve které Helewka tečoval Kundrátkovu střelu od modré čáry.

Domácí mohli udeřit v prostřední třetině i ve své druhé přesilové hře v utkání, ale Hlavaj zneškodnil pokusy Růžičky i Ciencialy. Na opačně straně se ocitl v největší šanci Rekonen po přihrávce Poura zpoza branky. Mazanec se ale stihl proti střele zblízka včas přesunout.

Ke druhému gólu Ocelářů pomohl Holešinský, který nezkrotil odražený puk od zadního mantinelu. V prostoru u pravé tyčky se zmocnil kotouče Čacho a posunul jej Draveckému, který zakončoval do odkryté branky.

Mazanec se vytáhl v úvodu třetí třetiny, když zneškodnil Schleissovi střelu z mezikruží i dorážku. Hlavaj s vypětím všech sil zastavil Voženílka, který nejdřív tečoval a poté objel branku, kde jej na poslední chvíli zastavil beton brankáře.

O chvíli později radoval Helewka ze své druhé trefy. Kanadský útočník se prodral k brance Plzně, ustál souboj s Kvasničkou a byť se dostal se zády k Hlavajovi, tak zakončil. Než ale vystřelil z otočky, tak padají Kvasnička posunul branku a puk překročil čáru v oblasti levé tyčky. Rozhodčí signalizoval gól, ale po zhlédnutí záběrů na videu jej neuznal. Hlasatel zdůvodnil verdikt, že puk neprošel zcela za brankovou čáru.

Domácí se ale brzy dočkali třetí branky: Voženílek vybojoval puk a uvolnil na levé straně Růžičku, který skóroval ve čtvrtém utkání za sebou. Třinci patřila třetí třetina, aktivní hrou nepouštěl soupeře do výrazných šancí a udrželi tak pro Mazance první nulu.

HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Helewka (Cienciala, Marinčin), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (D. Voženílek, Nestrašil). Rozhodčí: A. Jeřábek, Vrba – Blažek, Lederer. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4434.

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek – M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek – Helewka, P. Vrána, Cienciala – Hrehorčák, Holinka, M. Roman – Sikora, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Plzeň: Hlavaj – Zámorský, Malák, Piskáček, Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev, Schleiss – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – P. Straka, Jansa, Hrabík. Trenér: Kořínek.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.