Aktual.: 16.09.2024 19:20

Houston (USA) – Hasiči nedaleko Houstonu v americkém státě Texas bojují s rozsáhlým požárem po explozi potrubí, píše agentura AP. Příčina požáru v tuto chvíli není jasná, obyvatelům okolní oblasti byla nařízena evakuace.

Požár propukl krátce před 10:00 místního času (17:00 SELČ) ve městečku La Porte zhruba 40 kilometrů jihozápadně od Houstonu. Zástupce města Lee Woodward televizi KRTK-TV řekl, že v tuto chvíli není jasné, co potrubím protékalo a jak bude uzavřeno. Při požáru byl podle záběrů z televize poškozen nedaleký park a hasiči hasili okolní domy. V blízkosti požáru se také nachází několik podniků, včetně obchodu Walmart.

Úřady nařídily obyvatelům čtvrti Brookglen, aby se evakuovali, uvedl v e-mailu Woodward. „Vyhněte se prosím této oblasti a řiďte se pokyny strážců zákona. Další podrobnosti budou zveřejněny, jakmile budou k dispozici,“ poznamenal.

V blízkosti požáru se nachází několik stožárů elektrického vedení. Podle internetových stránek PowerOutage.us je v okrese Harris bez proudu téměř 4700 zákazníků. Společnost CenterPoint Energy uvedla, že požár, který se nachází poblíž dálnice Spencer Highway, monitoruje. Dodala, že požár nesouvisí s jejími dodávkami zemního plynu.

Podíl.