Aktualizace: 28.06.2024 07:59

Praha – Anabolika i kokain a další drogy za miliony korun prodával údajně gang 14 lidí v posilovnách po celém Česku. Mezi obviněnými je podle policie i lékař. V tiskové zprávě to dnes sdělila mluvčí policejní Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Členové skupiny byli zadrženi při zátahu prováděném v několika regionech v polovině června. Dva lidé, včetně šéfa skupiny, podle mluvčí skončili ve vazbě.

Skupina podle mluvčí centrály fungovala nejméně od začátku roku 2021. Čtyři z obviněných přechovávali a rozesílali dealerům v různých částech země poštou padělky oficiálních léčiv s hormonálním účinkem. „Část skupiny se pohybovala na vrcholové úrovni v silových sportech, k prodeji koncovým uživatelům tedy podezřelí využívali prostředí posiloven,“ uvedla Šmoldasová.

Zhruba před rokem pak gang začal kromě anabolik zneužívaných pro růst svalové hmoty a ke sportovnímu dopingu nabízet ve velké rozsahu drogy mefedron, kokain a metamfetamin. Obviněn byl i lékař. Podle detektivů kromě držení a užívání anabolik také prodal gangu bez předpisu a medicínských důvodů za účelem další distribuce větší počet balení léku Xanax, jehož účinnou složkou je psychotropní látka alprazolam.

Při zátahu na členy skupiny provedli policisté domovní prohlídky v Olomouckém, Jihomoravském, Ústeckém a Středočeském kraji a v Praze. Zajistili anabolika o hodnotě asi 1,5 milionu korun a také různá množství kokainu, klefedronu, mefedronu a marihuany. Zadrželi také 6,5 milionu korun v hotovosti, na bankovních účtech i v bitcoinech a rovněž pět aut, dvě nemovitosti, výpočetní techniku a mobilní telefony.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.