Aktualizace: 16.06.2024 12:00

Hamburk/Lipsko – Čeští fotbalisté dopoledne odcestovali ze základny na severním okraji Hamburku do Lipska k úternímu prvnímu utkání na mistrovství Evropy v Německu proti Portugalsku. Reprezentanti vyrazili do 300 kilometrů vzdáleného dějiště zápasu vlakem a více než tříhodinovou cestu plánovali strávit mimo jiné hraním karet. V podvečer si svěřenci kouče Ivana Haška v Lipsku zatrénují.

„Je nám asi jedno, čím cestujeme. Letadlem je to asi nejpohodlnější, protože je to nejrychlejší. Ale myslím, že vlakem to je taky úplně v pohodě. Pak máme trénink, už se na něj těším, takže o to rychleji to uteče,“ řekl na tiskové konferenci obránce Tomáš Vlček.

Český celek přicestoval do dějiště Eura ve čtvrtek. Základnu má na severním okraji Hamburku a trénuje na nedalekém stadionu v Norderstedtu. Dnes ráno mužstvo z hotelu odjelo týmovým autobusem na nádraží a kolem půl jedenácté nasedlo do vlaku do Lipska.

„Pro mě osobně je lepší vlak. Nemám moc rád létaní kvůli těm prostojům, po letu musíte čekat na zavazadla. Vlak je v tomhle pohodlnější. Kufry a zavazadla máte s sebou, můžete se do nich kdykoliv podívat a vzít si věci, které potřebujete,“ prohlásil obránce David Zima.

Cestovat vlakem z Hamburku do Lipska je rychlejší než po silnici. „S klukama máme takovou karetní hru, takže myslím, že si pár partiček dáme. Člověk na těchto cestách taky poslouchá muziku a spíš tak relaxuje. Čeká nás trénink, potřebujete být připravený,“ podotkl Vlček.

Před třemi lety na minulém Euru, které se poprvé konalo po celé Evropě, čeští reprezentanti nalétali tisíce kilometrů a čtvrtfinále s Dánskem odehráli až v dalekém Baku. Tentokrát je ve skupině čeká jen jedna cesta. Po duelech v Lipsku se vrátí na základnu, neboť k dalším dvěma zápasům základní fáze s Gruzií a Tureckem nastoupí v Hamburku.

„Je to pro nás obrovská výhoda, že ve skupině máme jen jedno cestování. Pevně věřím, že nám to do těch dalších dvou zápasů pomůže. Samozřejmě je to strašné plus, kterého si vážíme,“ prohlásil Vlček.

„Myslím, že je super, že máme jen jedno cestování ve skupině. Myslím, že jsme na tom jako jedni z nejlepších na mistrovství, že toho tolik nenacestujeme,“ prohlásil útočník Mojmír Chytil.

Po příjezdu do Lipska se mužstvo ubytuje a od 17:30 si zatrénuje na jednom ze hřišť vyhlášené akademie tamního bundesligového klubu. Stadion, kde v úterý vstoupí do šampionátu, si reprezentanti budou moci podle regulí vyzkoušet až v pondělí na tradičním předzápasovém tréninku.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.