Komerční prezentace Aktual.: 21.09.2024 21:10

Praha – Fotbalisté Slavie zvítězili ve šlágru 9. kola první ligy nad Plzní 3:0. Červenobílí udrželi neporazitelnost v sezoně nejvyšší soutěže a vedou tabulku o tři body před obhájcem titulu Spartou, která má k dobru nedělní utkání v Českých Budějovicích. Ostrava uspěla v Teplicích 3:2 a posunula se na čtvrté místo. Hradec Králové si poradil doma se Slováckem 3:0 a Karviná před vlastními diváky zdolala Jablonec 1:0.

Slávisté dali všechny tři branky v úvodním dějství, kdy se postupně trefili Jan Bořil, z penalty bývalý útočník Západočechů Tomáš Chorý a další někdejší soupeřův hráč Lukáš Provod.

Pražané navázali na vítězství rovněž 3:0 z posledního vzájemného duelu v květnu. Slávisté v lize popatnácté za sebou neprohráli, poslední porážku v ní utrpěli v dubnu v Plzni. Ideálně se naladili na vstup do hlavní fáze Evropské ligy v příštím týdnu v Razgradu proti Ludogorci. Viktorii naopak nevyšla generálka na duel ve Frankfurtu, utrpěla první prohru v ligovém ročníku a na Slavii ze třetího místa ztrácí už pět bodů.

Teplice proti Ostravě vedly po gólu Abdallaha Gninga z 34. minuty, o tři minuty později ale srovnal David Buchta a po změně stran dokonali obrat Karel Pojezný s Ewertonem. Ve čtvrté minutě nastavení už jen snížil střídající Jehor Cykalo. Severočeši jsou po sedmé porážce v ligové sezoně nadále předposlední. Baník venku v nejvyšší soutěži triumfoval po osmi zápasech a poprvé od dubna.

Hradec naplno bodoval po dvou porážkách. „Votroky“ proti Slovácku poslal do vedení v první půli Filip Čihák, po změně stran přidal druhý gól nováček v hradeckém dresu Adam Griger a výhru zpečetil těsně před koncem další střídající hráč Lukáš Čmelík.

Východočeši v neúplné tabulce poskočili s 12 body na páté místo. Tým z Uherského Hradiště prohrál v sezoně nejvyšší soutěže podruhé, nebodoval po pěti kolech a klesl na devátou příčku.

Karviná na pátý pokus poprvé zvítězila na vlastním hřišti. Zápas již v prvním poločase rozhodl Filip Vecheta. Karviná se posunula na osmou příčku se stejným bodovým ziskem jako šestý Jablonec.

Slezané zlomili hned dvě nepříjemné série. Uspěli doma, a tak jediným týmem, který na vlastním trávníku ještě nezvítězil, jsou poslední České Budějovice. Navíc konečně zdolali neoblíbeného soupeře: Jablonec v lize před dnešním duelem neporazili desetkrát v řadě. Severočeši prohráli druhé z posledních šesti kol.

V neděli jsou na programu zbývající čtyři zápasy 9. kola. Od 13:00 se odehraje souboj Mladá Boleslav – Pardubice, od 15:30 se obhájce titulu Sparta představí v Českých Budějovicích a Olomouc vyzve nováčka Duklu Praha. V 18:30 má výkop zápas mezi Libercem a pražskými Bohemians 1905.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0 (3:0)

Branky: 10. Bořil, 45.+1 Chorý z pen., 45.+5 Provod. Rozhodčí: Černý – Paták, Hájek – Petřík (video). ŽK: Ogbu, Douděra – Markovič, Cadu, Jemelka. ČK: 4. Houštecký (asistent trenéra Slavie). Diváci: 18.783.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu (24. Zima), Bořil – Douděra (84. Jurásek), Oscar (46. Ševčík), Zafeiris, Diouf – Chytil (66. Lingr), Provod (74. Michez) – Chorý (74. Wallem). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Tvrdoň (46. Jedlička) – Dweh, Markovič, Jemelka – Kopic (67. Cadu), Kalvach, Červ (67. Slončík), Havel – Jirka (67. Vašulín), Šulc (81. Panoš) – Adu (67. Vydra). Trenér: Koubek.

Podíl.
Exit mobile version