Komerční prezentace Aktual.: 4.10.2024 14:32

Praha – Vrcholem nadcházejícího 11. kola první fotbalové ligy bude nedělní derby mezi vedoucí Slavií a obhájcem titulu Spartou, mezi nimiž je tříbodový rozdíl. Obě pražská „S“ před jedním z magnetů sezony nejvyšší soutěže v evropských pohárech remizovala. Plzeň přivítá Pardubice, další pohárový účastník Mladá Boleslav doma hostí Ostravu. V sobotu se odehraje podještědské derby Liberec – Jablonec.

Zatímco Sparta v úterý v Lize mistrů remizovala na hřišti Stuttgartu 1:1, Slavia doma uhrála ve čtvrtek stejný výsledek v Evropské lize proti Ajaxu Amsterodam. Letenští v nejvyšší soutěži neprohráli se Slavií pětkrát za sebou, v minulé ligové sezoně ale všechny tři vzájemné duely dopadly nerozhodně. Slavia doma prohrála v lize se Spartou jediné z posledních 12 utkání.

„Měli jsme do zápasu proti Ajaxu vletět v daleko vyšší intenzitě. V tak náročném programu zkrátka musíte rotovat, konzultovali jsme to se všemi hráči. V neděli nás čeká další obrovsky náročný zápas, musíme na něj být připraveni,“ řekl trenér vršovického celku Jindřich Trpišovský, který v začátcích kariéry vedl ve Spartě mládež.

Úřadující mistři nečekanou remízou ve Stuttgartu částečně odčinili domácí prohru 2:3 s Olomoucí v minulém kole. Jediným neporaženým týmem v ligové sezoně tak zůstala Slavia.

„Proti Stuttgartu jsme dobře zareagovali na zápas s Olomoucí. To nebyl náš standard, udělali jsme chyby, které jsem ještě neviděl. Tentokrát jsme odehráli skvělé utkání, jsme spokojení. Potřebujeme se ale podívat, kdo je a kdo není připravený v neděli derby hrát,“ uvedl dánský kouč Lars Friis.

Plzeň ve čtvrtek remizovala v EL s Ludogorcem Razgrad bez branek. Doma porazila Pardubice ve všech čtyřech dosavadních utkáních v lize. „Naším cílem bude nepochybně získat tři body. To je náš aktuální cíl,“ prohlásil trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Liberec nepodlehl v lize Jablonci šestkrát za sebou, poslední tři vzájemné duely však dopadly nerozhodně. Kouč Jablonce Luboš Kozel ještě do minulé sezony Slovan vedl. „Zvláštní a speciální zápas to určitě bude, ať už tím, že se jedná o derby, ale i tím, že jsem tam nedávno působil. Nečeká nás lehký soupeř, ale budeme chtít uspět. Jsme sice o dva body výš, ale Liberec hraje doma. Řekl bych, že je to padesát na padesát,“ mínil Kozel.

Mladá Boleslav vstoupila do ligové fáze Konferenční ligy prohrou 0:2 na hřišti arménského Noahu. V neděli hostí Ostravu, která bodovala pět kol po sobě a poslední dvě vyhrála. „Porážka s Noahem je pro mě největší dosavadní zklamání v Mladé Boleslavi. Teď to bude hodně o psychologii, o víkendu nás čeká další těžký zápas. Bude to o individuálních pohovorech a restartu celého týmu,“ podotkl švédský trenér Středočechů Andreas Brännström.

Poslední České Budějovice budou proti Slovácku usilovat o první výhru v ligové sezoně. Olomouc přivítá pražské Bohemians 1905, Karvinou čeká Hradec Králové a Teplice vyzvou nováčka pražskou Duklu.

Podíl.
Exit mobile version