Komerční prezentace Aktual.: 5.10.2024 17:10

Karviná – Fotbalisté Hradce Králové remizovali v 11. kole první ligy v Karviné bez branek. „Votroci“ hned čtyřikrát nastřelili brankovou konstrukci, domácí jednou. Východočeši nevyužili ani krátkou přesilovku poté, co byl v 79. minutě vyloučen Douglas Bergqvist. Královéhradečtí si připsali první remízu v ligovém ročníku.

Týmy shodně zvítězily v jediném z posledních pěti kol, Karviná však bodovala ve čtyřech z nich, zatímco Východočeši jen ve dvou. Svěřenci trenéra Martina Hyského doma v lize počtvrté za sebou neprohráli a neinkasovali a v neúplné tabulce jsou desátí. Hradec v pátém venkovním duelu v ročníku nejvyšší soutěže poprvé bodoval a patří mu sedmá příčka.

Úvodní čtvrthodina nabídla řadu šancí na obou stranách. Hostující Juliš nejprve trefil tyč a poté jeho pokus hlavou po rohu vyrazil gólman Lapeš na břevno. Skóre mohli otevřít i domácí, Čavošovu hlavičku však stoper Čihák vykopl z brankové čáry. Po půlhodině napálil břevno i karvinský Botos. V nastavení úvodní půle neuspěl tváří v tvář brankáři Zadražilovi domácí Memič.

Po necelé hodině hry Bergqvist zastavil unikajícího Čmelíka a sudí Pechanec ho vyloučil. Po zásahu videozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů však hlavní arbitr svůj původní verdikt změnil a švédskému stoperovi udělil pouze žlutou kartu.

V 75. minutě se předvedl hostující Zadražil, jenž vytáhl ránu střídajícího Ražnatoviče. O čtyři minuty později Bergqvist dostal druhou žlutou a tentokrát už předčasně ze hřiště musel. Pro Slezany to bylo už čtvrté vyloučení v ligové sezoně, čímž se dotáhli na Hradec coby nejtrestanější celek.

„Votroci“ v krátké přesilovce měli dvě velké šance, aby utkání rozhodli. Střídající Mihálik po standardní situaci ve skluzu trefil tyč, chvíli nato pak Lapeš střelu hostujícího útočníka vytáhl na břevno.

V nastavení byl nejprve vyloučen za zákrok na Ražnatoviče střídající hráč hostů Dancák. Pechanec však po dalším zásahu videorozhodčího a přezkoumání záběrů nakonec opět udělil jen žlutou kartu.

Hradec prohrál jediný z posledních pěti vzájemných ligových zápasů, v Karviné však počtvrté za sebou nezvítězil. Slezané naplno bodovali v jediném z šesti domácích zápasů v této sezoně nejvyšší soutěže.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Hyský (Karviná): „Bylo to velmi kvalitní ligové utkání. V prvním poločase jsme měli hru pevně pod kontrolou. Když ale soupeře přehráváme a dostáváme se do finálních situací, je potřeba se za tu investovanou energii odměnit gólem. Možnosti na to byly. V poločase jsem hráče uklidňoval, ať vytrvají, že je unavíme a objeví se okénka. Pak do toho ale vstoupilo vyloučení (Bergqvista). Nicméně chci rozhodčího Pechance za to, jak zápas vedl, pochválit. Asi měl některé situace přečíst lépe, ale video mu správně pomohlo u obou udělených červených karet. V momentě, kdy jsme šli do deseti, se situace na hřišti změnila. Hradec ucítil šanci na více než jen bod. V klíčových momentech nás podržel Kuba Lapeš, který znovu odchytal výborný zápas. Musíme být s bodem spokojení, bylo to vyrovnané utkání.“

David Horejš (Hradec): „Úvod byl velice dobrý. Začali jsme vyloženou šancí Juliše, byla to situace, kterou jsme cvičili. Pak nás trápila nepřesnost, ztráceli jsme míče. Karviná v tomhle byla lepší, my jsme dobře bránili, do šance jsme je nepouštěli. Při ziscích míčů jsme si představovali, že budeme preciznější. Karviná nás dobře dostupovala. Pomohla nám střídání, je ale škoda, že jsme nevyužili přesilovky po vyloučení Bergqvista. Měli jsme převahu a měli jsme to překlopit na naši stranu. Měli jsme k tomu více šancí, ale nastřelili jsme čtyřikrát brankovou konstrukci. Když nedáme gól, těžko můžeme chtít více než jen bod. Jsem rád, že jsme dohráli v jedenácti. Když jsem viděl červenou kartu pro Dancáka, myslel jsem, že omdlím. Nebyl to ale faul na vyloučení, to jsme viděli hned. Je dobře, že to VAR (videorozhodčí) potvrdil.“

MFK Karviná – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kotalík – Radina (video). ŽK: Vallo, Bergqvist – Spáčil, Vlkanova, Čmelík, Dancák. ČK: 79. Bergqvist. Diváci: 1462.

Karviná: Lapeš – Vallo, Krčík, Bergqvist, Fleišman – Moses (90.+4 Boháč), Čavoš – Memič (73. Ražnatovič), Botos (73. Singhateh), Samko (83. Endl) – Vecheta (62. Ezeh). Trenér: Hyský.

Hradec: Zadražil – Čihák (76. Čech), Petrášek, Spáčil (46. Dancák) – Klíma, Kodeš, Samek, Horák – Juliš (53. Čmelík), Vlkanova – Griger (66. Mihálik). Trenér: Horejš.

Podíl.
Exit mobile version